2 reaktioner på ”Enkla DIYs

 1. Hej!

  Skojigt att ni gillar att podcasta! Det är modigt och roligt av er att ge er in på poddandet.

  Jag tycker den börjar först vid ”Idag ska vi prata om självkänsla och självförtroende” – ni kunde helt skippa den ganska långa startsträckan där ni delar med er av hur ni mår. Då ni börjar prata om ert tema självkänsla/självförtroende är ni också tydligare och har ett bättre driv framåt. Så hoppa på temat snabbare – eller ge en ”innehållsförteckning” för avsnittet redan genast i början. Om det sedan är relevant med att fråga varann hur ni mår sen senast, kan ni göra det efter introt.

  Ofta får man en större lust att lyssna om man inleder ett tema med en personlig anekdot. Om ni lyssnar på duktiga radiopratare gör det ofta detta berättartekniska trick: Att först dra en liten personlig historia för att sedan anknyta det till ett aktuellt ämne, ett tema eller något helt annat.

  Så om ni hade börjat med att beskriva något personligt så hade ni kunnat landa i slutsatserna om självkänsla och självförtroende sedan, och då blir det en helhet, en berättelse, som man gärna följer med i. Googla ”dispositionskurvan”, ”aristoteliska berättarkurvan” och ”point of no return”!

  Jag tyckte också att ni kanske pratade rätt länge. Fundera på att förkorta – eller disponera snacket tydligare i sjok. Då blir rytmen för podcasten lättare. Fast det är intressanta saker ni pratar om blir det lätt jämntjockt om det inte finns någon ”paus” för örat, för sinnet.

  Ert språk har bra flyt och ni blir bättre mot slutet. Rösterna är behagliga att lyssna till.

  Detta var mina fem cent!

  h. Radioredaktören

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s