Julkalendern, lucka 3

lucka 3

Julklappar, varje år tänker jag att jag skall börja i tid och inte göra det så omständigt. Varje år står jag lika väl där i december, skrapar mig i huvudet och funderar över vad jag skall komma på att ge i år. Kanske känner du igen dig i mitt tänk?

I år tänkte jag tipsa både mig själv och dig som surfar in här på enkla julklappar som du själv kan fixa. Det kan vara budgetlösningar eller lite dyrare, allt efter smak och tycke. Grundtanken är väl ändå att mottagaren av julklappen skall bli lika glad som givaren är.

  • Mjuka paket. Är du en hejare på att sy, sticka eller virka kanske årets julklappar kan innehålla något sånt. Jag har tidigare tipsat om stickade sockor, virkade mobilfodral och enkla disktrasor. I årets sista nummer av Novita-tidningen fanns det också många fina förslag på både vantar, sockor och halsdukar som du kan sticka och ge bort.

IMG_0262

  • Presentkort. Det där typiska tipset som fanns överallt när jag var liten och letade billiga och enkla presenttips. Gör ett eget presentkort till mottagaren där du istället för att erbjuda biltvätt eller städning ger bort en middag, ett biobesök eller något annat trevligt. Kvalitetstid tillsammans som det så fint heter i bloggvärlden.
  • Kökspresenter. Är du duktig på att baka småkakor, gillar du att fixa mysli eller har du ett perfekt recept på bröd. Baka och dona i köket och ge bort en ätbar gåva. Lika uppskattat som mycket annat och speciellt när mottagaren har tröttnat på all julmat och godis så kan det vara gott.
  • ”Goodie bag”. En personlig favorit är att plocka ihop stort och smått i en påse eller en vacker liten korg. Tänk på de där fruktkorgarna de brukar lotta ut på julfester och plocka ihop din egen variant till svärmor, syster eller sambo.

IMG_0315

Vilka är dina bästa tips på julklappar som vi kan fixa själva? Dela gärna med dig i kommentarsfältet.

4 thoughts on “Julkalendern, lucka 3

  1. Bra tips! Jag försöker komma på ”så gott som gratis”-alternativ, eftersom jag knappt kan lägga ut pengar på julklappar i år, men samtidigt så vill jag ju så gärna ge något till alla jag firar jul med (vilket är ganska många).. Funderar på att bl.a. laga ischoklad och packa fint i plast och kanske nån annan dekoration 🙂

    Gilla

  2. Själv gillar jag idén med kvalitetstid med vännen, syskon, kärleken kanske även föräldrarna med fler. Och just att man skulle dela tex just middag ute/picnic/ pulkaåkning/cykeltur i maj/ simhallsbrsök etc. är ju verkligen superbra julklappar i vår heltiska tid.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s