Julkalendern, lucka 6

lucka 6

I dagens lucka tänker jag berätta för er om en väldigt fin jultradition som kommer leva kvar hos mig så länge jag själv har hälsa och ork. En jultradition som jag fick glädjen att dela med min mormor i flera år och även också med min mamma. Nu för tiden utförs just denna jultradition på skilda håll, kanske mormor bakar pepparkakor i himlen också.

För ja, det är pepparkaksbakning det handlar om. Redan som liten flicka fick jag åka iväg på kvällen den 5 december och sova över hos mormor. Det var ju alltid lite extra spännande, fast hon bara bodde 1 km från oss. Sen steg vi upp i ottan den 6 december och började baka pepparkakor tillsammans. Min mommo var en sån gumma som steg upp tidigt och gick och la sig tidigt.

IMG_0449

Så i mitt hushåll förknippas således alltid självständighetsdagen med pepparkaksbakning. Mormor lever inte längre, men det gör traditionen och minnena. Jag är bara så less över att det inte verkar finnas dokumenterat i bild vårt bakande. Något som också lever kvar är de pepparkaksformar som vi använde då och dem använder jag fortfarande vid varje bakningstillfälle. Guldvärt!

Trevlig självständighetsdag!

5 thoughts on “Julkalendern, lucka 6

  1. Så har vi också alltid gjort och idag skulle vi samlas tre generationer (och en fjärde i magen) för att baka pepparkakor, men nu hade mina föräldrar gått och blivit sjuka och ville inte smitta ner oss.. harmar så, vet ju inte hur många jular vi får ha dem med oss, de är såpass gamla och krassliga.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s