Julkalendern, lucka 11

lucka 11

Har du inga planer för helgen? Saknar du en krans till ytterdörren? Idag tipsar jag om hur du rätt enkelt kan fixa en egen granriskrans att dekorera och hänga på ytterdörren. Inlägget är en favorit i repris från ifjol, varsågod!

IMG_6797

IMG_6749

Du behöver: björkris, granris några längre och några kortare granruskor, avbitartång, järntråd, tång, grönt bomulls garn eller annat att forma kransen med.

IMG_6750

Börja med att forma en kransstomme av björkriset. Jag tog några kvistar åt gången och band ihop dem med varandra m.h.a järntråd. Här kan den andra tången komma bra till hjälp, när du behöver forma de vassa ändar som avbitartången lämnar. När du har en passlig stomme kan vi börja med det roliga, granriset.

IMG_6752

Jag la först de längre granruskorna på plats ovanpå stommen, snurrade fast dem turvis med järntråd. Så fortsatte jag varvet runt tills jag hade en lagom tjock och bra krans. De korta granruskorna som var kvar stack jag in provisoriskt här och var ovanpå kransen. Eftersom kransen var rätt spretig ännu och jag ville ha den mera rund så hittade jag grönt bomullsgarn att vira runt hela kransen för att få den lite mer formad.

På kransens undersida, den som skall vara mot dörren, finns inget granris. I björkriset har jag fäst dubbelvikt järntråd som fungerar som upphängning för kransen. Å sen är det bara det roliga kvar, pyntet! Hur du gör de grå stjärnorna hittar du här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s