Julkalendern, lucka 12

lucka 12

Behöver du inspiration eller en stund att varva ner i allt julstök? I dagens lucka tipsar jag om några julböcker som kanske ger dig ro en stund i soffan tillsammans med lite glögg och pepparkakor. Förresten kan jag ge tips på världens godaste snacks i juletider. Pepparkaka, mögelost och persimon.

IMG_0276

Jag hittade fyra inspirerande böcker på biblioteket som jag vill tipsa er om idag.  

Julens söta saker. En receptbok med olika juliga bakverk, godis och efterrätter. Jag gillade boken väldigt mycket, fick massor av inspiration till att baka. Ett plus är att det finns små berättelser kring varje recept också, lite historia eller förslag på hur du kan ändra receptet.

Skandinavisk jul. Boken har en hel del vackra bilder och är uppdelad i olika kategorier kring julen. Pyssel, bakverk, inbjudningar. Därifrån kan du få tips på färgglada och fina julpysselalster. IMG_0278

Jul med glitter, godis och grönt. En fantastisk julstämningsbok som precis som ovanstående bok handlar mycket om pyssel och fix inför julen. Just från denna bok fick jag en hel del tips på bland annat fina handarbetsalster inför julen. En bok jag verkligen rekommenderar.

Fixa julen, proffsens bästa tips för en lyckad jul. Den här boken känns som en modern och uppdaterad version av den julbok mamma har hemma. I boken hittar vi förutom de sedvanliga recepten och också lite tips till hur du fixar ett glöggmys, en snabb jul eller vilka filmer vi skall se för julfeelis. En bok med vackra bilder som tillsammans med första julboken gärna skulle få finnas i min hylla.

Sen finns det ju en massa härliga barnböcker också som du kan läsa tillsammans med barnen inför och under julen. Mina favoriter: Snickar Andersson och jultomten, Pettson får julbesök, Tomtemaskinen, Julberättelser av Astrid Lindgren.

IMG_0280

One thought on “Julkalendern, lucka 12

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s