Det där med vanor

Har ni tänkt på en sak, att det är betydligt enklare att räkna upp en handfull dåliga vanor än lika många bra vanor? Och hur enkelt det är att anamma de dåliga vanorna och som vi sen får kämpa för att ta till oss en ny bättre vana.

Jag är ett levande bevis på hur enkelt det är med de där mindre bra vanorna, eller så behöver jag och min kropp det här just nu. Nästan varje dag efter jobbet så lämnar jag på soffan, där sover jag bort åtminstone 30 minuter, men det kan bli mycket, mycket längre. Det känns kanske helt okej nån kväll i veckan, men det börjar bli en vana nu och den vanan är svår att få bort. För det är ju så skönt att sova! Problem med nattsömnen sen? Nej, egentligen inte.

Jag har funderat över vad jag kunde och borde göra istället för att sova; gå ut och promenera, fixa här hemma, åka bort och hälsa på nån t.ex. Men 90 % av gångerna så vinner ändå soffan, den sköna soffan.

Nåväl, det kan vara så att min kropp och knopp anser att det här är bäst just nu. Snart vankas det ett långt jullov för min del, så om inte förr så lär jag få vila ut då. Så hoppas jag innerligt att jag går in i 2016 utan denna sköna ovana.

Hur är det för dig, har du vanor/ovanor som du dras med? Har du knep eller lösningar för att bli av med dem?

5 thoughts on “Det där med vanor

  1. åh, det där med dåliga vanor.. Det enda som funkar för mig om man vill bli av med någon dålig vana är att bara bestämma sig, och sedan hålla fast vid det och inte fuska.

    Gilla

  2. Känner så bra igen mig! Knepet är väl få sig själv att ta första steget ur den ”dåliga vanan” och ”tvinga sig” göra sådant som man egentligen mår bra av men inte förmår sig göra. Men det är nog svårt ibland, och känner man att kroppen behöver extra vila, så varför inte. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s