Trafikljuset, en utvärderingsmetod

Ibland får jag för mig att utvärdera och omvärdera vissa delar av mitt liv. Jag kanske ser en utveckling, eller kommer in på ett nytt spår. Hur som helst så jag är väldigt öppen för olika nya sätt att utveckla mig själv och i höst har jag stött på en väldigt intressant metod, trafikljuset.

I den här metoden utgår du från trafikljusets tre färger: grön, gul och röd. Antingen skriver du med olika färgs pennor på pappret, eller så kör du all in med tre olika färger på pappret. De tre färgerna symboliserar förstås tre olika saker och vad det är skall jag berätta för dig nu.

Grön: Tänk på allt du är duktig på, beskriv vad du kan göra. Beröm dig själv helt enkelt. 

Gul: Vilka saker vill du bli bättre på? Vad är det du vill utveckla hos dig själv?

Röd: Vad är det som behöver få komma bort ur ditt liv? Vad klarar du inte av längre? 

IMG_0597

Det låter väl enkelt va? Trafikljusmetoden har vi pratat om en del inom mitt arbete också och jag tror att du kan tillämpa detta tänk på flera områden i ditt liv. Sen gillar jag metoden också för att den blir ganska klar och tydlig. Men, visst är det ganska svårt att utvärdera sig själv. Jag satt länge med mina olika färger och fick ta mig en ordentlig funderare.

Ett tips; om du känner att du kör fast, lämna fram pappren och gör något annat. Ha de olika färgerna i åtanke under dagens lopp. Ibland kan det hända att du kommer på någon del som passar in under en specifik färg när du håller på och gör något helt annat än sitter och stirrar på pappersarken framför dig.

4 thoughts on “Trafikljuset, en utvärderingsmetod

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s