Sallad med fikon, granatäpplen och blåmögelost.

wp-1451315963134.jpg

Till den traditionella glöggkvällen med vännerna dagen innan julafton brukar vi köra knytkalas. I år fick jag för mig att pröva ett av recepten ur Malins nya mat. Det blev något så enkelt och fantastiskt gott som sallad med fikon, granatäpplen och rostade valnötter.

Jag rostade valnötterna i lite olja och blandade dem sen med både salt och socker. I Malins recept står det att vi skall använda kokossocker, men jag gjorde som Kajsa Varg och tog vad jag hade (vitt socker). Sen blandade jag samman alla ingredienser (sallad, granatäpplekärnor, fikon, nötter och blåmögelost) och ringlade över den goda citronolivoljan. Salladen var minst sagt annorlunda, men mycket god och enkel att göra.

Att hitta fikon var dock inte det lättaste, jag hade velat ha färska fikon och letade i flera mataffärer utan resultat. Så det blev torkade fikon, men det fungerade nog bra det också. Om någon vet var det finns att köpa färska fikon så tipsa gärna.

3 thoughts on “Sallad med fikon, granatäpplen och blåmögelost.

  1. Vid Prisma brukar de ha fikon, har köpt därifrån någon gång. Minns inte om det var där eller någon annanstans jag såg fikon för inte så länge sen faktiskt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s