Praia de Santa Maria

Om du åker till Kap Verde för att spendera tid vid stranden kan jag varmt rekommendera den 8 km långa vita sandstranden i Santa Maria. Vi var nog där nästan var annan dag, dels för att hotellet låg nära och dels för att det var mycket behagligare att ligga i solen där än vid hotellet.

IMG_1017

På Sal blåser det nästan hela tiden, av 14 dagar hade vi enbart två när det var mycket lite eller ingen vind alls och det var de två sista dagarna. Då var det ju förstås mera moln i farten också. Kap Verdes väder behöver de där vindarna, för utan något fläktande hade det varit alldeles för varmt att spendera tid i solen. Med en lång vit sandstrand och turkost varmt vatten är ju det precis vad du vill göra.

Å är det så att du inte är så taggad på att sola precis varje dag så kan du pröva kitesurfing, vindsurfing, dyka eller snorkla. Å så såg jag någon som balanserade på en slackline-lina också, men den kom nog inte från Molpe.

IMG_0782

En del av strandområdet är till för all inclusive-hotellens gäster, men du kan röra dig fritt över allt ändå. Å för oss som inte hade all inclusive så finns det också ett område med solstolar. Där jobbar världens trevligaste kille som ofta går omkring i sweden-tröja. Han var nog med att visa oss var toaletter fanns, var vi kunde äta och berätta att han övervakade sitt område väl, så vi kunde gott lämna våra grejer när vi gick för att äta. Alla värdesaker tog vi ju med förstås.

Praia de Santa Maria, ett ställe jag verkligen skulle kunna bosätta mig vid. Det förtrollande turkosa vattnet, den mjuka sanden, solens värme och att få ligga och lyssna till alla de olika språk som pratades omkring en. Det är nästan så att jag räknar dagarna till nästa resa redan, fast den inte ens är bokad än.

IMG_0779


I kategorin Kap Verde 15-16 hittar du de andra inläggen som berör vår vistelse på Sal.

8 thoughts on “Praia de Santa Maria

  1. Väldigt kul att se/läsa. Vi skall åka dit nästa vecka, (bo i Santa Maria). Det står att solen skiner nästan jämt, men på väderprognoserna är det mest moln varje dag…. Hur upplevde Ni det, är det soligt, el mycket moln?? Hls. Annika

    Gilla

    1. Vad roligt att ni skall åka dit! Det fanns dagar med moln ja, men de var väldigt få. Vi kollade också väderprognosen innan vi åkte men sen förlitade vi oss på att titta ut från balkongen varje morgon vi vaknade och vi hade väldigt bra väder!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s