Att bli peppad, energisk och nyfiken

Mera medvetet har jag funderat kring det här med personlig utveckling och positivt tänkande den senaste tiden. Kanske för att jag och Silje pratar en hel del om det och peppar varandra.

Ni har kanske hört talas om kraftsymboler, tecken som ger en extra pepp, inspiration och tro på sig själv. Sen jag hörde Agneta Sjödin föreläsa i Nykarleby och hon berättade om det här med symboler så har jag varit ruskigt nyfiken på vilket tecken eller symbol som är min. Det som är ditt tecken dyker upp på oväntade ställen och det kan ta ett bra tag innan du börjar se ett mönster i det.

Men, under vår semesterresa insåg jag att jag har en kraftfärg och den färgen är röd. Jag har länge haft en dragning till just det röda, både i inredningsdetaljer, klädesplagg, accesoarer och liknande. Jag dras till det röda det gör mig glad, pigg och nyfiken. Den röda färgen är kraftfull och energisk. Lite så vill jag tänka om mig själv också. Fast sen igen är röd en så pass intensiv färg så det behövs inte så mycket för att det skall vara tillräckligt. Som det här då kanske, röda naglar och en röd colaburk på en strand på Kap Verde.

DSC_0694

Har du någon färg som du gillar speciellt mycket? Eller har du andra tecken som får dig att känna på ett visst sätt?

11 thoughts on “Att bli peppad, energisk och nyfiken

  1. Hej fina Christina….kan tänka mej att rött är din färg, med tanke på vad den symboliserar, som jag läste om här….men var får man reda på vad färgerna symboliserar….jag har ju alltid varit dragen åt det blåa hållet 🙂

    Gilla

  2. Inte sådär på direkten, men mycket intressant detta. Måste iaktta! Har faktiskt en grej som jag funderat på att jag ”ser och hittar” ofta. Måste se om det kanske är så 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s