Chez Pastis, storleken har ingen betydelse

Kanske tid att fortsätta på min reseberättelse från Kap Verde. En av kvällarna besökte vi den mysigaste lilla restaurangen Chez Pastis. Stället hade vi läst om i resebyråns katalog och det lät så lockande med bästa biffen och pastan i byn. Ägarna är italienare och verkligen värda alla tips och fantastiska ovationer de kan få. För både maten, stället och servicen var något utöver det vanliga.

IMG_0996

Men, tänker du besöka Chez Pastis så skall du boka bord. Restaurangen är liten, de tar enbart in 20 personer per dukning och kör med två dukningar per kväll. Så för att inte missa din plats vid Santa Marias mysigaste restaurang ska du verkligen boka..

IMG_1006

IMG_1007

Stället är litet, vi satt i mitten av lokalen. 

Maten då? Menyn är inte så stor, men för under tjugolappen äter du det godaste köttet vi smakade under vår resa. Allt kött är importerat från Brasilien och när vi skulle beställa och gav våra stekningsgrader, ni vet well done hör ju till när man åker på resa… Så tittade ägaren Herbert på oss med besviken min. Sen berättade han att han kan laga den well done, men det blir inte samma sak som medium raw som han rekommenderade. Vi försökte oss på det och himmel så gott det var! Med en massa vitlök på och potatismos och ris till.

IMG_1012

IMG_1008//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Sen satt vi där, åt och njöt och var de sista att lämna restaurangen just den kvällen. Nöjda som vi var så bokade vi bord för en kväll till, vår sista kväll. Enbart för att säkerställa att vi skulle lämna Kap Verde med god mat i minnet.

En reaktion på ”Chez Pastis, storleken har ingen betydelse

  1. Ping: Mina tips för en lyckad semester på Kap Verde | Fina Christina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s