Söndag i Santa Maria

Sista söndagen i januari passar det väl bra att återvända till Santa Maria och se vad vi sysslade med där första söndagen i januari. Vi beslöt oss för att bekanta oss med affärsutbudet och att eventuellt få se lite mer av själva Santa Maria.

IMG_0743

Bakom palmen där vid gatans slut fanns vårt hotell.

Santa Maria är en rätt stor by där vardagslivet blandas med turisterna. Ja, det är väl uppbyggt på och kring turism, men ändå kan du få en skymt av vardagen där kvinnorna bär fruktkorgar och vattenkanistrar på huvudet, barnen åker till och från skolan och kyrkklockorna ringer ibland.

En av de första ställen vi besökte var trevliga konstnären Lamp, han stod där i sin enkla ateljè och jobbade med en stor tavla. Vi pratade länge med honom och beundrade hans vackra tavlor, ju längre jag stod där och såg de vackra och färgsprakande tavlorna så visste jag att det här är ett minne jag skall köpa hem. Vilken tavla det sen blev lovar jag att visa när den är uppe på väggen. Så länge får ni lov att gissa i kommentarsfältet vilken ni tror att jag köpte.

IMG_0749

Vi gick vidare och hamnade snart hos en annan försäljare som ville visa oss ett typiskt Kap Verdianskt ”mattespel”. Vi stod säkert där i över en halvtimme och försökte lära oss spela. Det gick ut på att flytta pärlor från din sida och om de hamnade på motståndarens sida och var 2 eller 3 i koppen så fick du dem. Inte det enklaste att förstå och spela på en söndag.

IMG_0763

Just den här söndagen blev det inte så mycket handlat. Det var mer en introduktionstur i alla de små souvenirshopparna. Det enda jag ångrar än idag är att jag inte köpte ett par billiga sandaler hos en av de taiwanesiska klädförsäljarna. 10 euro för ett par snygga sommarsandaler, ja tack!

6 thoughts on “Söndag i Santa Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s