På en Kap Verdisk brygga

Sista inlägget från vår resa till Kap Verde, jag måste få berätta för er om en upplevelse. På Kap Verde lever de flesta människorna av fisket. Mat behöver alla på borden och eftersom det mesta importeras till öarna så får du lov att livnära dig på det som finns att tillgå utan att behöva vänta. Varje dag, ungefär från sen förmiddag till tidig eftermiddag är det full rulle på piren i Santa Maria. Då kommer fiskarna tillbaka med morgonens fångst.

IMG_1018

IMG_1024

IMG_1063

Jag önskar att jag hade filmat lite mer för att få visa er, känslan och rörelsen, människorna. Här trängdes turister tillsammans med bybor för att få se dagens fångst. En kvinna stod och mätte upp fick i plastpåsar och sålde åt den som ville ha. Barn och vuxna hoppade från den höga bryggan rakt ner i det turkosa, ljumma vattnet. En fantastisk upplevelse som jag verkligen rekommenderar.

IMG_1029

IMG_1037

IMG_1043

IMG_1052

6 reaktioner på ”På en Kap Verdisk brygga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s