Tillbaka till rötterna

Jag är tillbaka, småskaligt och för en liten stund. Starten av bloggpausen för en vecka sen var också starten på en lång och lite jobbigare resa. Jag har haft det på känn nästan hela våren, att allt inte är som det brukar, som det ska vara.

Som jag skrev då för en vecka sen så har jag tappat bloggnistan och skall jag vara riktigt ärlig så har jag också tappat gnistan till en hel del annat som har med min fritid att göra. Jag vet helt enkelt inte varför jag gör vissa saker. Är det för att jag genuint gillar det, eller är det för att ”alla andra” gör det?  Himla svåra frågor som jag helt enkelt tog beslut om att försöka få svar på. Därav bloggpaus och paus från mycket annat också. Jag vill hitta tillbaka till den riktiga Stina, som gillar saker på riktigt!

I samband med detta fick jag nog också en släng av livskris, den verkar färdas genom Österbotten nu under våren. Jag insåg till min stora förvåning att jag snart fyller 27 år. 27. freaking. år. Alltså va? Är det på riktigt? Ja, det är det och när jag ser mig omkring så känns det som om jag skulle behöva ha mer på klart än vad jag kanske har. Eller vad vet jag? Samtidigt så får jag kastat mot mig att ”jo men du är ju så ung ännu…” Tja, ja det är så jag känner mig! Ung och ibland lite obrydd, ni vet lite.. Old enough to know better, young enough to still don’t care.

Så ja, en släng av livskris inför min kommande ålder och så lite vet inte vad jag gör och varför jag gör det. Himla rolig vår alltså! Men, för att inte dra ner mig mer i den här soppan så är jag på väg upp igen. Jag har lagt en vecka hittills på att hitta tillbaka, till mitt barfotabarn som Michaela så fint sa det. Jag gör enbart såna saker som jag genuint gillar. Å det betyder alltså att jag mest hittas på soffan under filten med en bok i handen. För vet ni, jag hade nästan glömt bort att jag älskar att läsa och hur mycket musiken betyder för mig.

Så nu finns det en anteckning i min app som jag kallar ”Det här gillar Stina”. Där skriver jag enbart upp såna grejer som jag genuint gillar, som böcker, musik och färsk frukt. Å tids nog kanske också bloggen hamnar där också, men jag behöver bara hitta tillbaka först.

Tack för att ni kikar in, vi återkommer!

8 thoughts on “Tillbaka till rötterna

 1. Vad roligt att du är tillbaka! Tror alla skulle må bra av att stanna upp emellanåt och tänka igenom vad man vill, vad man tycker om, vad som är viktigt, och prioritera bort sånt som inte ger en något eller man inte trivs med. Önskar dig en riktigt skön vår! ☺

  Gilla

 2. Det är ju så mycket som påverkar i denna hektiska värld, både människor och ting. Då är nog det bästa att pausa ekorrhjulet å se vad som verkligen räknas -egentligen. Du gör helt rätt. En sak i sänder.
  Man måste hinna njuta av det riktiga livet åxå, medan man får vara med i det.

  Gilla

 3. Ja tror e kan va ganska bra me lite små livskriser nu som då, he e väl tem som får ejn at tänk igenom just va he e man gör, va man verkligen tycker om å vill gör mejr/minder åv. Bra idé ti ta time-out å verkligen fonder igenom å!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s