De tio evighetsfrågorna

Få har väl undgått den senaste av alla blogglistor som cirkulerat i bloggvärlden. Först hade jag helt tänkt ignorera den, annat än läsa alla intressanta svar. Men sen tänkte jag om och återuppväckte mig själv i bloggvärlden och nu kommer också mina svar.

1. Så här tänker jag kring vacciner:

Jag har inga barn, ännu. Utgående från min egen tanke så kommer mina eventuella framtida barn få de nödvändiga vaccinen. Om vaccin mot t.ex. ”vatokoppona” som vi säger på dialekt finns med bland dem kommer jag neka det. Sen att andra väljer att vaccinera/inte vaccinera är väl upp till dem.

2. Gällande skönhetsingrepp tycker jag så här:

Vi har alla våra slängar av hatkärlek till diverse kroppsdelar. För vissa skapar detta en grym ångest som resulterar i skönhetsingrepp, om det lugnar dem så fine. Själv är jag på god väg att börja acceptera min kropp för det den är och anser åtminstone nu att skönhetsingrepp är något helt onödigt och att det inte passar in hos mig.

3. Min sanna åsikt om muminmuggar:

Love them! I skrivande stund har jag väl ca. 26 st. Perfekt present åt mig också för sambons del, det kommer en ny lagom till min födelsedag och lagom till jul. De är härliga och passligt stora! Om du vill se vilka jag har så finns samlingen här, men den har utökats sedan sist.

4. Ska barn synas på sociala medier? Så här tänker jag:

Det här diskuterade vi i ett av våra poddavsnitt. Om jag ens bloggar längre den dagen jag får barn tror jag nog i första hand att jag kommer fundera kring saken med min sambo. I mina ögon är det viktigt att vi är två om ett sådant beslut. Fast sen igen kan ju okända typer komma fram och se barnet på stan då sen.. så varför inte. Men ja, sambon skall få göra sin röst hörd först åtminstone.

IMG_2783

5. Är jag feminist eller inte? Så här tänker jag:

Nu skall jag vara riktigt ärlig med er, jag har inte tänkt på feminism så särskilt mycket. Inte förrän det kom till tals här i bloggvärlden. Men jo, jag är nog feminist har jag fått konstatera och inget ont med det. Jag har nog bara inte tagit till mig hela tanken. Kanske för att det till viss del är ett sånt ämne som jag är väldigt lite insatt i.

6. Mina tankar om kommersiella samarbeten i bloggar:

I den här bloggen är varje kommersiellt samarbete utmärkt tydligt och klart. Fair play helt enkelt. Jag är för kommersiella samarbeten och skulle gärna göra fler såna själv, förutsatt att det är med företag jag genuint gillar.

7. Kan pojkar ha rosa kläder? Min åsikt om genustänk i kläder:

Klart de kan! Mitt tänk kring kläder i det stora hela är: helt, rent och i lagom storlek. Då spelar det ingen roll om kläderna är rosa, gul, svarta eller blå. Har frozen-figurer, batman eller minioner som tryck.

8. Dop eller namnfest – vad väljer jag?

Just nu är jag väldigt kluven i min relation till det kyrkliga samfundet. Om jag får så säger jag pass på den här frågan, men det går ju såklart inte. Alltså, jag tror kanske dop då.. eller namnfest.. eller dop. Ja, det var svårt det här.

9. Bloggska – är det ett viktigt språk?

Ja. För att vissa människor över huvud taget skall vilja skriva så behövs bloggska. Det är inte en facklitterär artikel det handlar om eller en essä i skolan. Det är en persons vardag och tankar kring den.

10. Den berömda bloggfasaden – ska man visa allt i bloggen?

Jag har alltid varit och kommer framöver också vara en sån person som väljer vad jag visar. Men samtidigt har jag vågat glänta lite på dörren och visa åt er att det inte alltid är guld och gröna skogar. Det kommer jag fortsätta göra och jag hoppas att ni är lika snälla som ni varit hittills åt mina ”direkt från hjärtat-inlägg”.

Sen är det ju upp till var och en vad och hur mycket du visar. Har du, som jag, en livsstilsblogg/vardagsblogg så är det kanske bra att visa både de bra och de dåliga dagarna. Medan du som mode/inredningsbloggare inte har samma behov av att visa precis allt av dig. Men det här skall jag inte orda mer om utan det där vet du nog bäst själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s