Fredagsfrågan #41. Vad skall du göra i sommar?

Vilken passande fråga eftersom jag tidigare funderat på att skriva om just mina sommarplaner. Dessutom har Karolina gjort en sommarlista så den får bli svaret på fredagsfrågan idag.

Vilka är de tre första sakerna du kommer att tänka på när du hör ordet SOMMAR? Blå himmel, ljumma vindar och svalor.

 Vilken smak på glassen beställer du? Jag prövar ofta nya smaker varje gång, men kanske hallon-saltlakrits om jag måste välja.

Sia eller Ingman? De senaste åren har jag nästan enbart ätit Sias glass.

Var tillbringar du helst din lediga kväll? På terrassen.

Ska du gå på student- eller examenskalas? Jo, vi har en vän som blir färdig närvårdare så då blir det lite fest.

IMG_8286

Smörgåstårta – najs eller bajs? Älskar smörgåstårta och på den ska de va lax och räkor.

Vad hittar man dig en regnig dag? I soffan antingen inne eller ute (har den under tak) med en bra bok, en podd eller ett handarbete.

Var och hur firar du midsommar? För första gången i år på vårt ställe ute i havet tillsammans med vänner.

Vilken blir årets sommarplåga? Oj… Iingen aning. Men jag gissar att Efterbralla av Jockiboi och Gmx kommer spelas en del hemma hos oss.

Vilket är ditt bästa tips för att koppla av i sommar? Släpp stressen om det perfekta inlägget på fb, instagram osv. å njut tillsammans med människor som får dig att må bra. Du hinner uppdatera med jordgubbar och solnedgångsbilder en annan dag.

IMG_8955

Ska du resa någonstans i sommar? Ja, resan till Åland är bokad. Å så kanske jag tar bilen ner och hälsar på Silje.

Ska du sommarjobba – eller har du semester? Jag får min efterlängtade semester den 4 juli. Jag hade kunnat vara fem veckor ledig, men valde fyra veckor eftersom jag hellre är två veckor ledig ensam än tre. Sen blir det två tillsammans med sambon.

Den ultimata sommarmaten för mig är… Fisk, helst rökt abborre, å gino till efterrätt.

När tar du det första doppet? Badkruka som jag blivit på äldre dar så brukar det räcka länge, om jag ens doppar mig. Nå, tidigast vid midsommar.

Beskriv din idyllsommar. Att få spendera massor av tid ute i skärgården, pysslandes med sånt jag gillar. Många soliga dagar och ljumma nätter tillsammans med fina vänner, god mat och något gott i glasen.

Avslutningsvis: nämn tre saker du ser fram emot med sommaren 2016! 1. Bröllop, jag ska få gå på två st. 2. Rockoff, onsdag till söndag blir det i år och jag taggar redan. 3. Semester, som jag längtar efter att få vara helt ledig och samla kraft för ett nytt år.


Fredagsfrågan är en återkommande bloggserie.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s