Fredagsfrågan #42. Vad är det värsta du ätit?

Jag älskar mat, både att laga och äta. Så att komma på något som är det värsta jag ätit blir verkligen svårt. Jag är en sån person som gärna prövar nya rätter, men det ska vara mat som ändå låter god att äta. Nå, om jag skall dra till med det allra värsta så är det kanske sniglar. Å nu talar jag inte om de där som är täckta av vitlök i en snigelpanna på restaurang. Nej, nu pratar jag om små sniglar simmande i en sorts vattnig sås. I princip såna där små sniglar som barnen brukar komma och visa åt mig på dagisgården.

Det är inte på dagis jag ätit dem utan i Portugal under vår studieresa våren 2011. Ja, sen är något som jag ännu avskyr blodplättarna vi fick i högstadiet. Annars minns jag inte så mycket av den maten, annat än att det skulle vara potatiskrydda på nästan allt. Men de dagarna det serverades blodplättar så var vi mycket glada över ”langrastin” som kom strax efter när det fanns möjlighet att fixa något annat ätbart från grillen eller nån av affärerna.

IMG_2951

Något som däremot är gott är sallad i olika former, här i kombination med favoriten stekt ägg och bacon.


Fredagsfrågan är en återkommande bloggserie.

2 thoughts on “Fredagsfrågan #42. Vad är det värsta du ätit?

  1. Hu, det värsta jag ätit är nog ål. Pappa hade köpt det en gång och usch, det äter jag inte igen! Något jag inte heller kan med är getost faktiskt, det som så många tycker är gott. Nej, ingen getost för mig tack, fick obehag efter en paj med getost en gång och efter det kan jag inte med smaken. 😝 Det värsta vi fick i högstadiet var faktiskt lasagne, den var vidrig! Och inte fick man ta själv heller utan köksorna portionerade upp enorma bitar som man sen åt bara lite av för att det var så äckligt. Måste tillägga att jag annars gillar lasagne men högstadiets variant var hemsk, ingen gillade den. Sen under studietiden brukade vi få en hemsk köttsås med alldeles för mycket peppar i och de dagarna fick man i princip leva på knäckebröd, allra värst var det när man råkade ha långdag just den dagen och nästan hann svälta ihjäl innan man var hemma. 😕

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s