Fredagsfrågan #47. Vad är det bästa med att bo i Kvevlax?

Första juni i år hade jag bott här i byn i fem hela år. Tiden går fort när du har roligt och trivs bra! Det allra bästa med Kvevlax är nog läget, det är tillräckligt nära men ändå lagom långt borta. Jag har ca. 30 minuters körväg hem till mina föräldrar, ca. 20 minuters körväg till jobbet och kan vara inne i stan på ca. 15 minuter.

Min sambo brukar säga att numera vet han inte alls vem som bor här längre, annat var det när han var liten. ”Då kände man alla.” För mig som är inflyttad känns det ganska skönt att ändå få vara rätt anonym, fast jag jobbat här i ett år och bott här i fem. Visst har jag lärt känna en hel del människor också under mina år och det är jag oerhört tacksam för. Fast de flesta av dem kände jag förstås innan jag flyttade.

Här i byn finns också lagom mycket service, vi har ett affärshus med bibliotek och andra tjänster, bank, två mataffärer och servicesstation. Vi har hälsostation, ett stort daghem och en skola. I princip allt du behöver och det som inte finns här kan du hämta från stan.

Visst har det funnits perioder när jag vistats en hel del hemma hos mina föräldrar, men det beror inte på vantrivsel utan snarare det att sambon har varit så mycket borta p.g.a sitt jobb så jag har fått tråkigt. Men som mamma sa här tidigare i vår; det märks att du trivs i ert hem, för du besöker oss allt mera sällan. 

Vad är det bästa med stället där du bor?


Fredagsfrågan är en återkommande bloggserie.

One thought on “Fredagsfrågan #47. Vad är det bästa med att bo i Kvevlax?

  1. Det bästa med att bo i Västerhankmo där vi bor är närheten till naturen. Skogen finns bakom knuten, det finns många möjligheter till motion och bärplockning m.m. Sen är det inte så förskräckligt långt till Vasa (och mitt jobb) heller 🙂

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s