Tid för äpplen

Så hittade jag mig själv plötsligt denna lördagseftermiddag vid svärmors äppelträd. Detta eftersom sambon ansåg det en bra idé att jag skulle åka iväg och plocka äpplen. Jag som inte alls har tusen andra saker att göra innan kvällens kräftkalas. Men när något skall göras så skall det göras på direkten och helst av den person som annars har en hel del att göra.

IMG_3610

Nå, nu är en stor hink med äpplen plockade och de skall bli äppelmust vid musteriet här i närheten. Sen drömmer jag om äppelpaj och äppelmos också, borde kanske besöka mitt äppelträd hemma hos föräldrarna nån kväll inkommande vecka. Fast var skall jag börja förvara allt som skogen och trädgården ger oss vet jag inte, frysen är snart full igen.

4 thoughts on “Tid för äpplen

 1. Vilket musteri tänkte du föra äpplena till och har de någon minimimängd det måste vara? Någonstans har jag sett 50 kg men så mycket har vi inte ännu eftersom våra äppelträd är rätt unga… Skulle vara roligt att testa på must från egna äpplen!

  Gilla

  1. Vi tänkte pröva Lalle Gård, såg nu att de har minimi mängd på 50 kg. Men det borde vara den mängd vi har också för vi har plockat äpplen från flera år gamla äppelträd.

   Gilla

   1. Jo jag tror det var just Lalle gård vi sett att hade minimimängd på 50 kg. Tror inte vi kommer upp till fullt så mycket än på våra träd så det blir väl att vänta några år än om vi nu inte skulle råka få mer äpplen av någon… Berätta sen hur musten blev, är ju naturligtvis nyfiken!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s