Att ha en Stina-dag

Det är grått, dimmigt men ändå konstigt varmt ute. Sånt där väder så att man tänker att det är kallt och ruggigt och klär sig enligt tanken och så får man ändå plocka av sig flera lager när man väl är ute.

Jag har en riktig Stina-dag på gång här, en dag när jag gör precis vad jag vill och det som faller mig in. Egentligen väntar jag på sambon, på att han skall komma hem. Men för att inte göra väntan så lång så sysselsätter jag mig med det ena och det andra. Bland annat att dricka äppelmust, fota äppelmust, fixa höstfint på trappan och ta upp morötterna ur min lilla odling. Såna saker som jag gör för att jag vill, det ger mig harmoni.

img_3663

När jag besökte Michaela här i veckan pratade vi en hel del om det här med att våga/vilja/välja att vara ensam. Hur vi båda ser framemot helgerna när vi får koppla av, koppla bort och inte prata med en endaste människa om vi inte vill. Vi har båda väldigt sociala arbeten och det kräver mycket av oss. Att vara på topp 99 % av arbetsdagarna, vara glad, utåt. Bemöta människor, arbeta serviceinriktat på lika, men ändå olika sätt.

När jag var yngre hade jag väldigt svårt med att vara ensam, bara vara för mig själv. Jag var så van med det här att det alltid fanns någon runt om mig när jag bodde hemma. Van att höra ljud av någon annan som pysslade med sitt. Så började jag studera och plötsligt var jag ensam, där skulle jag starta upp en vardag för mig själv.  Den första tiden var väldigt jobbig, minns att jag hade ‘lejdon’ rätt mycket. Men sen, vart efter jag vande mig så började det gå lättare och lättare.

Idag trivs jag alldeles ypperligt i mitt eget sällskap. Speciellt med tanke på att 5 av 7 dagar i veckan är jag i jobb och då omges jag av människor från att jag stiger in genom dörren tills jag går hem. Att då få komma hem till vårt eget, till tystnaden och ensamheten, är guld värt.

Så dessa planlösa helger, när jag får lalla på här hemma bäst jag vill, är bland det bästa på hela veckan. Då gör det inte så mycket om jag får vettiga saker gjorda, eller om jag sitter på trappan och fotograferar äppelmust. Precis så som jag har gjort idag.

7 reaktioner på ”Att ha en Stina-dag

  1. Ping: ”Jag är min bästa vän” | Fina Christina

  2. Älskar också tyst egentid. Tyvärr har jag inte allt för mycket av den sorten just nu pga två barn under 2år 😀 Men ser fram emot att få med tid för mig själv i framtiden igen 🙂

    Gilla

  3. Ja! Jag håller också med, att vara ensam när man själv vill och känner för det är alldeles underbart. Behövligt också för mig som har ett yrke som kräver mycket av mig som person och i min samverkan med andra. Jag tror också att många personer skulle må bättre och framför allt känna sig själva bättre om de vågade prova på att vara ensamma.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s