Middagstips, lättlagat och fräscht

Nu skall jag vara riktigt ärlig, jag har verkligen inte prioriterat matlagningen här hemma den senaste tiden. Å det märks på många sätt kan jag lova. Det känns inte lika aktuellt att fixa mat när du har ätit ordentlig lunch på jobbet och sen är ensam hemma stor del av vardagskvällarna. Jag borde verkligen skärpa mig och åtminstone återgå till salladsrätterna om kvällarna. Hade ett så bra flow med sallader och enkla soppor under försommaren.

Nå, i eftermiddags när jag körde hem var jag sugen på något gott, men samtidigt enkelt och lättlagat. Kom ihåg att Malin hade bloggat någon gång om kycklingfiléer med getost och djävulssylt. Det lät ju minsann smarrigt! Så jag fixade ihop min egna version och tänkte tipsa er också.

img_3884

Kycklingfiléer med getost och ungsgrönsaker

Jag har alltid en påse med wok- eller ugnsgrönsaker i frysen. Det är så enkelt att värma upp och addera kyckling eller annat till. Så idag stekte jag kycklingfiléerna så att de fick lite färg, kryddade och la dem tillsammans med grönsakerna i en ugnsform. Skivade över rikligt med getost och gräddade i ca. 25 minuter.

Innan jag åt ringlade jag över massor med sötsur chilisås, eftersom jag inte har kokat djävulssylt på länge. Jag hade två stora kycklingfiléer och trodde verkligen inte jag skulle orka äta båda. Men det var så gott och tydligen var jag hungrig så dit for de nog.

Är du inget fan av getost kan du alltid steka filéerna som vanligt och krydda dem med valfri krydda. Ett snabblagat och väldigt gott recept som jag verkligen kommer fixa fler gånger.

2 thoughts on “Middagstips, lättlagat och fräscht

  1. Låter gott!!
    När jag inte orkar laga så mycket mat åt mej själv, brukar jag koka broccoli å brysselkål, krydda med grönsakssalt å en stor klick med vitlöksdipp (creme fraiche, vitlök å grönsakssalt) på. Supergott å mättande☺

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s