Morgonstund har guld i mun

I september deltog jag i Kristin Kaspersens föreläsning i Nykarleby, en väldigt intressant föreläsning trots att det inte var hemskt många  nya grejer som kom fram. Oavsett så är det en sak som fastnat i mina tankar efter den föreläsningen; morgonlugn.

Fram tills då har jag varit den där människan som ställer väckning 45 minuter före jag skall åka iväg, rusar upp ur sängen. Klär mig, fixar och äter frukost. Sen är jag good to go. Aldrig har jag tänkt tanken på att känna efter på morgonarna, sträcka på mig.  Nu betyder det ju inte alls att du skall ligga kvar i sängen hur länge som helst och fundera, hur mår jag idag? Vad vill jag idag? Du kan lika bra ta dessa frågor med dig när du fixar dig klar på morgonen. Låta dem bli en viktig del av din morgonrutin.

img_4067

Kristin gav ett lysande exempel som jag också vill berätta åt er här;

Har ni tänkt på hur barn och djur gör på morgnarna när de vaknar? De sträcker på sig, samlar sig, innan det är dags att ta tag i dagen. Hur gör vi vuxna? Hasar ur sängen, klär på oss något som passar för dagen, dricker kaffe på stående fot, kanske ser till att eventuella andra familjemedlemmar får sin tid, sin frukost. Kommer du ihåg dig själv då?

Hon menar att om vi varje morgon börjar med att åtminstone sträcka på oss, så skall vi se att vi känner oss lite bättre, kanske lite piggare. Det behöver inte alls vara någon invecklad yogaposering, utan snarare att sträcka armarna mot taket och låta kroppen sträckas ut t.ex.

Den här tanken tog jag med mig från föreläsningen. Å sen dess låter jag mina morgonstunder bli lugna. Jag sträcker på mig, inte bara en utan fler gånger och har faktiskt ställt väckning lite tidigare. Bara så att jag skall få tid att njuta av morgonen, lugnet. Så även denna morgon, favoriteet, lite lettering och en himla skön stund. Fredag jag är redo!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s