En spillra i ett hav av bloggar

Galatider. Det snackas nomineringar hit och dit i den finlandssvenska bloggvärlden. Nominera mig! Vem jag har nominerat! Glädjeyra och feststämning råder. Jag var likadan i fjol, förväntansfull och ivrig. I år, en tomhet och en osäkerhet. Jag har inte ens bestämt mig om jag ska gå på årets gala. Men för er som ska gå, ha så roligt för det är roligt!

En längre tid nu har jag funderat massor och åter massor på bloggen, sociala medier och min del i den världen. Jag känner mig så fruktansvärt borta med vinden. Skall jag vara riktigt ärlig så har jag ingen aning om vad jag håller på med och varför. Det känns konstigt att erkänna det här, svart på vitt. Jag kämpar och försöker med den där bloggfasaden, hålla uppe något som kanske är jag. Som kanske inte är jag.

Jag har ingen aning om vad jag vill göra, vart jag vill nå. Ena stunden kommer jag på världens bästa idé för bloggen, uppdaterar sociala medier med bilder. I nästa stund önskar jag att jag kunde radera hela mitt arkiv. Börja om från ruta ett. Sticka ut. Inte vara en i mängden.

Samtidigt känns det som om jag kommit en bit på vägen, Fina Christina. Det där bloggnamnet som jag skapade då för tre år sen. Vad var min vision då? Vad hade jag för mål med det här? Det jag åtminstone vet var att jag inte skulle sitta här idag och känna mig så här osäker. Hur hamnade jag här? Tidigare ikväll har jag tidsinställt en massa inlägg, inlägg som bottnar i mina intressen. Men just nu känns de inläggen väldigt patetiska, ytliga. Gör jag det bara för att leverera något? Borde jag trots allt hitta en nisch? Så många frågor och inga svar. Jag fnissade smått åt kursen ”Lär dig blogga” som fanns med i kursutbudet här i höst. Vem skulle vilja gå något sånt? Det är ju bara att börja på. Men just nu känns den kursen alldeles rätt, eller så borde jag bara hitta en mentor, någon att bolla tankarna med, bloggtankarna.

Till dig som läser det här vill jag bara säga; tack och förlåt! Jag behövde bara få ventilera mina tankar. De som snurrat i min skalle för länge. Nu skall jag sova och låta de tidsinställda inläggen leva sitt eget liv här på bloggen ett tag.

14 thoughts on “En spillra i ett hav av bloggar

 1. Känner igen mej i det du skriver. Osäkerheten är också lite av mitt problem. Man har liksom krav på sig själv men vet inte ens hur kraven ser ut. Har heller ingen klar bild (ännu) hur jag vill vara som bloggare. Känner mej lite vilsen ibland och ”onödig”. Men ja tror man måste försöka jobba på det bara. Känna efter och testa sig fram. Alla vill väl sticka ut från mängden de gäller bara att vara sig själv. För ingen är ju som ensjälv. 🙂 bra skrivet inlägg! Kram på dej 🙂

  Gilla

 2. Och vet du, DU.
  Var ett ansikte som lämnade efter föreläsningen.
  DESSUTOM varm och gullig människa i verkligheten!
  Om jag röstar, ska du med.
  Jag är inte riktigt inne i bloggvärdlen mera, men läser somliga bloggar, och de ska få min röst.
  Men bloggar själv väldigt sällan.
  Ha en vacker vecka FINA!

  Gilla

 3. Äh, Nishade bloggar är ju inte alltid så intressanta! Jag är en flummig person och gillar folk som visar upp många sidor. Inte sagt att nishade inte kunde göra det, men jag gillar att se en bit här och en bit där, det passar min oroliga själ. 😀
  Tycker inte man ska känna press eller tvång i bloggvärden, om man nu inte tänkt få inkomst genom det. Det ska vara ventilerande, en kanal att lufta och utbyta tankar på. Nåt som känns bra helt enkelt.
  Jag har bloggat sedan 2011,men nu i år har det blivit väldigt sällan. Ju mer sällan man skriver, destu svårare är det ju att sätta sig ner och skriva nåt nytt. Men den finns där, trygg i bakgrunden, och väntar på mig ifall den behövs. 🙂

  Gilla

 4. Jag känner ganska likadant. Vet inte riktig var jag är och vart jag vill komma med bloggen. Har dåligt samvete över att jag inte uppdaterar och tycker att det jag producerar känns krystat. Ändå tror jag att jag skulle sakna bloggandet om jag slutade. Svårt!

  Gilla

  1. Jag vet också att jag skulle sakna att blogga, nu är jag mer inriktad på att nischa bloggandet mitt. Men har lovat mig själv att inte ta något beslut förrän vid årsskiftet.

   Gilla

 5. Har inte följt din blogg så mycket, bara då och då, men det här inlägget väckte mitt intresse 🙂 Jag är också för ärlighet i bloggar och det tyckte jag att det här inlägget var. Inte ett till i mängden.

  Gilla

 6. Tycker att din blogg är bra precis som den är, med lite av varje! ☺ Hade också lite roligt åt den där kursen, att man skulle behöva gå på kurs för att lära sig blogga, men tja, varför inte egentligen? Det är ju så lätt att gå vilse i bloggdjungeln, så lite vägledning kanske inte är så fel ändå? Men man får ju fråga sig vem kursen var tänkt för egentligen, när den hålls på måndagar mellan 9:30 och 12:00 – pensionärer?!? 😮 (Kollade katalogen 😁) Det är ju inte många andra som har möjlighet att gå på kurs den tiden!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s