Handarbetstemat: enkla stickbeskrivningar

Vet ni vad som slog mig under de här dagarna som jag har bloggat om handarbete. Borde jag göra enkla videor på hur du lägger upp maskor och stickar räta/aviga samt annat sticktekni? Eller är det att uppfinna hjulet på nytt kanske? Själv brukar jag googla när jag har problem med någon stickbeskrivning och hamnar oftast hos Drops Design och deras how to-videor. Ah, nä det får nog bli mitt tips till er.. Googla!

img_4246

Men ja, jag har ju lovat er lite enkla stickbeskrivningar om ni vill börja sticka. Det mesta går ju ut på att sticka räta och aviga maskor. Så en enkel grej att sticka för att lära sig det så är ju disktrasor. Jag brukar följa beskrivningarna från Hildurs barnbarn. Hos Pernillas kreativa hittas också en annan version på disktrasa.  Å vill du inte använda den som disktrasa går det ju bra att använda den till annat.

Om du känner att du vill avancera och sticka något annat så kan jag rekommendera mössan om syns på den här bilden och här på instagram. En lättstickad mössa vars beskrivning finns här. Sen finns det förstås halsduk, vantar och sockor. Å filten som syns på bilden, den var ganska enkel också.

Mitt allra bästa tips är ändå; googla, öva och pröva. Å kör du fast så hjälper jag så gott jag kan.

7 reaktioner på ”Handarbetstemat: enkla stickbeskrivningar

  1. Jag skulle gärna vilja ha tips och bilder på hur du fäster trådar. Känns som det är min svagaste punkt i stickningen 🙂 speciellt att fästa trådar mitt i ett arbete, om man t.ex. stickat ränder på skaftet på sockor men sedan inte kommer att använda den färgen igen.

    Gilla

  2. Det där är ett bra disktrasmönster, jag har också stickat en sån där! Det finns redan många bra tutorials t.ex. på youtube, men det kan hända att de kan vara svåra att förstå ibland då de ofta är gjorda för den som stickar på ett annat sätt än de flesta gör i Finland. Slutresultatet blir detsamma, men det kan se förvirrande ut. Så om dina läsare vill ha egna videor tycker jag att du gärna kan göra såna! Du får se tiden an ❤

    Gilla

  3. Kul med handarbetstema! Stickade mycket som barn, men då förstås på en enkel nivå. I skolan stickade vi vantar och likande, men kommer förstås inte alls ihåg hur man gör. Nu har jag börjat sticka igen, och mitt nästa projekt skall bli ett par strumpor! Spännande, är nervös för hur jag skall lyckas med hälen. Har sett att det finns mycket filmer på t.ex. Youtube så skall kolla in dem. Du får gärna fortsätta tipsa om olika mönster och gärna om olika garner också, vilka garn tycker du om, vilka garn passar till en viss stickning och varifrån köper du dina garner och så vidare 🙂 visa också gärna upp alla dina stickprojekt, roligt att se både färdiga och halvfärdiga 🙂 tack för en bra blogg!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s