Få bort etiketter från glasburkar

När jag höll på att fixa i ordning min adventsljusstake så funderade jag länge över hur jag skulle få bort limytan som lämnar efter att du tagit bort etiketten på glasburken. Jag googlade, hittade ett tips som jag tänkte att jag prövar och… det fungerar! Istället för att ni andra ska behöva googla så tipsar jag vidare här hos mig.

För att få etiketten att lossna av glasburken så lägger du burken i diskhon i varmt vatten. Låt den ligga tills du ser att hela etiketten är blöt och då går den lätt att dra bort. Limmet kan du då lösa upp med grejerna på bilden nedan.

img_4331

Olivolja och pata-patasvamp. 

Häll lite olivolja på glasburken och gnugga med svampen tills alla limrester har löst upp sig. Diska som vanligt med varmt vatten och diskmedel. Du har numera en glasburk utan limrester.

7 thoughts on “Få bort etiketter från glasburkar

 1. Mirkas mirlon å diskmedel funkar också riktigt bra! 😉 Å ihmesieni funkar till precis allt som har en tendens att va svårt att få bort. Ihmesieni:s yta e int så grov, så den kan användas också på andra material utan att dom förstörs, finns att köpas från t.ex. citymarket 🙂

  Gilla

   1. Ja vet int om ja ha testa ihmesieni på just glasburkar me lim som ska tas bort (brukar använd na som liknar mirlon till he), men ja sku tro e funkar rätt bra då e e så effektivt på annat! 🙂 måst ta å test nästa gång, om he e lika effektivt som andra metoder! ^^

    Gilla

 2. Det går bra med annan matolja också, det brukar jag köra med. Hittade tipset på nätet när jag kämpade med riktigt envisa limrester på ett gäng glasflaskor för något år sen, och inte ens Biltemas etikettborttagningsspray bet på det. Helt fenomenalt, och olja har man ju alltid hemma! ☺

  Gilla

   1. Jo, det får man ju göra, bra att det funkar med vilken olja som helst så man tager vad man haver! 😊
    Ihmesieni har jag aldrig testat, kanske borde göra det någon gång! Kanske den kunde bita på de envisa ingrodda kalkfläckarna på duschskåpet som inte går bort vad vi än försökt med, undrar om ens en bomb skulle ta bort dem… 😨

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s