Bokmalen rapporterar

img_4362

Kanske årets sista boklass från bibban. Eller ja, när jag kom hem fick jag sms om att min reserverade bok fanns att hämta. Så Amandas nyskrivna bok kommer också finnas i högen snart. Är det någon av er som har läst hennes bok? Eller kanske någon av böckerna på bilden?

Jag är så glad att jag har hittat tillbaka till läsningen igen. Den ger mig sån ro och jag slappnar av på ett helt annat sätt när jag får läsa. På tal om läsning så har min grupp på dagis haft ett projekt tillsammans med biblioteket den senaste tiden. Biblioteket har plockat ihop bokpåsar som barnen har fått låna hem från dagis och sen läsa med sina föräldrar. Ett mycket omtyckt och roligt projekt. Vi hoppas ju förstås kunna fortsätta med projektet så att de andra grupperna får pröva också.

Ja läsning, en gåva som jag är tacksam över att min morbror gödde under barndomsåren. Det var han som gav oss en massa trevliga böcker i present och i hans bokhylla har jag hunnit botanisera som ung också när alla bibbans böcker var lästa och det var ett tag till nästa bibbabesök. Tack Pj!

2 thoughts on “Bokmalen rapporterar

  1. Jag läste också massor när jag växte upp, och vi hade turen att ha ett bibliotek bara 500 m från där vi bodde (senare drogs det in så då skulle man in till stan men det var inte längre än 3 km dit heller så det var inte så farligt). Min mamma läste mycket för mig när jag var liten och det var nog det som lade grunden för mitt intresse för böcker. Läste alltid innan jag somnade på kvällen och det gjorde jag tills jag kom av mig helt och inte läste alls, annat än tidningar då, på flera år. Sen tog jag upp läsandet igen, inte alls lika flitigt som förr men hade alltid en bok på gång. Nu sen vi fick vår dotter har tyvärr läsandet lämnat bort igen, dels pga tidsbrist men också för att det inte funkar att läsa i sängen så länge hon sover i vårt sovrum. Försökte men hon stördes av lampan och vaknade alltid så då var det bara att sluta med det. Ser fram emot när hon flyttar till eget rum så det går att läsa i sängen igen! Det är så bra att få samlat tankarna och koppla av med en bok innan man ska sova, nu blir det ofta att tankarna vandrar iväg och det blir svårt att somna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s