Lucka 11

julkalendern-2016

Glöggkvällar, glöggmingel eller en kopp glögg till fredagsmyset. Den goda drycken som förknippas så starkt med jultiden. Jag vet åtminstone flera av mina dagisbarn som väntat ivrigt och frågat om vi ska få dricka glögg på dagis.

img_4359

Ibland kan det ju vara gott att ha något litet att äta också när du dricker din varma juldryck. Idag har jag gjort ett hopplock av lite små enkla saker att fixa till glöggen. Ur mitt eget receptarkiv kan jag med fördel rekommendera;

Tunnbrödsrullar med tonfiskröra, sallad med fikon, granatäpple och mögelost, kladdkaka med vitchoklad och saffran.

Allra helst dricker jag glögg och äter pepparkakor med ost och persimon på. Om ni inte har prövat det tidigare så skall ni pröva. Persimon är en orange frukt, påminner lite grann om persika till utseendet, och den är väldigt söt. I kombination med kryddorna i pepparkakan och sältan i osten blir det fantastiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s