Recept: Pizzafredag

Den här dagen har ju inte varit speciellt upplyftande på något vis. Vi var ju en sväng till gymmet för att pröva ett nytt pass och så har jag stickat massor idag. Pizzafredag blev det här hemma och dagen till ära bjuder jag på det enklaste pizzabotten receptet som jag vet, hämtat ur sambons husakokbok.

img_4533

Pizzadeg

Du behöver: 1 ½ dl ljummet vatten, 20 g jäst, ½ tsk salt, 2 msk olja och 3 ½ dl vetemjöl.

Gör så här: Smula ner jästen i vattnet och tillsätt salt, olja och mjöl lite i taget. Knåda eller rör degen till en fast och smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca. 20 min. Jag använder mig numera av Malins jästips. Kavla ut degen och lyft den på en plåt. Låt jäsa ytterligare en stund övertäckt på plåten. Garnera med valfria ingredienser.

Idag blev det en kylskåpstömmardag med vår pizza så där fanns bacon, peperonikorv, tomat, ananas och massor av ost både vanlig pizzaost, blåmögelost och getsost.

6 reaktioner på ”Recept: Pizzafredag

  1. Tycks ha varit allmänna pizzadagen igår, bjöd själv på minipizzor när vi hade gäster! 😃 Använde mig av ett superenkelt recept ur en bok med bakpulver, degen behöver inte jäsa vilket passar bra när man har ont om tid! 😁

    Gilla

  2. Mm…gott med egenhändigt gjord pizza…vi ska oxå fixa pizza ikväll…men den blir lite fusktillv. av köpis pizzadegsrulle m färdig sås på oxå…har inte prövat den tidigare… BonApetit 😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s