It’s tacofriday

Glad fredag på er! Här är hemmet äntligen städat och jag kan slappna av och njuta av helgen. Kände för att fixa en tacotallrik åt mig idag, fredagen till ära. Hos oss är det tyvärr så att sambon inte är så förtjust i tex mex-mat så jag får lov att äta det ensam eller tillsammans med vänner. Till chipsen och det kryddade köttet ikväll så körde jag på lite grönsaker och ost och hade också ingredienser hemma till guacamole. Tänkte ge er det busenkla receptet på hemmagjord guacamole.

img_4569

Guacamole för 1-2 pers.

Du behöver: 2 mogna avokados, 1-2 msk turkisk yoghurt, salt, peppar, chili och vitlök. 

Gör så här: Mosa avokadona med en gaffel och blanda ner yoghurten. Hacka chilin och pressa vitlöken rör ner alla kryddor. Smaka av ifall du vill tillsätta mer av något. Låt stå i kylskåpet en stund innan servering.

Psst.. Hur vet du att en avokado är mogen? Känn på dem, de ska vara nästan mjuka. Jag brukar också peta bort den lilla ”kvisten” högst upp som avokadon suttit fast i och ifall hålet är ljusgrönt är avokadon passlig att köpa hem. Men, peta inte bort kvisten på alla avokadon, känn på dem först.

2 reaktioner på ”It’s tacofriday

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s