Önskeinlägg: garn- och stickförvaring

Äntligen har jag tid att förverkliga ett önskeinlägg som kom redan när jag hade min temavecka med fokus på handarbete. Nämligen hur jag förvara mitt garn och mina stickor. Jag älskar förvaring och har en hel massa lådor och små askar att förvara diverse grejer i. Så självklart försöker jag ha smart förvaring för ett av mina största intressen också.

img_4679

I vårt extra rum här hemma har vi två stora inbyggda skåp. Där förvarar jag det mesta av min inredning och också mina handarbetsgrejer. Alla garnnystan har jag i en utdragbar låda i ett av skåpen. Som tur har mängden garn krympt lite nu, men detta är inte allt som jag äger.

img_4689

Stickorna förvaras i två rör. Strumpstickor i det kortare röret och längre stickor i det andra. Strumpsticksröret är mig väldigt kärt eftersom det har varit salig mormors och det är hennes handstil på röret. Jag brukar inbilla mig att jag kan sticka så bra med just de stickorna eftersom det finns hennes handarbetsgener i stickorna. I det mindre röret förvarar jag också mina virknålar.

img_4686

Mina ufon (unfinished objects) brukar få ta plats i min stickade och maskintovade korg bredvid soffan. Den rymmer ganska mycket ska ni veta. Fast för det mesta ligger något handarbete i soffan också, nära till hands.


Ps. Har du många olika storlekar på strumpstickorna och svårt att hålla dem isär. Sno gummiband runt strumpstickorna innan du sätter dem i förvaringen så hålls de tillsammans. 

6 thoughts on “Önskeinlägg: garn- och stickförvaring

  1. Vilken bra idé, jag har mina garn i två korgar i skrubben, vilket innebär att man inte får någon som helst överblick över vilka garn som finns. Jag har mina strumpstickor och virknålar i en gammal penal.

    Gilla

  2. Tack för inlägget! Nån rör-grej skulle jag också behöva för mina stumpstickor. Har också en korg bredvid soffan med diverse tillbehör och tanken är nog att allting skall vara där men oftast ligger allt i soffan och på armstödet 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s