Att läsa en bok om kost

Jag är väldigt kluven när det kommer till kost, å ena sidan tycker jag om att läsa om kosten och hur du kan tänka och göra för att må bättre. Å andra sidan är jag lite för lat för att egentligen komma till skott och göra de där förändringarna. Visst vet jag att jag kanske skulle må bättre om jag på längre sikt gjorde vissa förändringar. Men det där med disciplin när det kommer till kost är något som jag har väldigt svårt med.

img_4790

Jag har, som många andra, läst Food Pharmacy-boken. Av ren nyfikenhet och en liten gnutta intresse. Mest kanske för att försöka ta reda på om den sortens kost som tjejerna pratar om kunde hjälpa mig med min bråkande sköldkörtel.

Boken är bra, lättläst och stundtals lite rolig. De blandar enkelt fakta med sina egna erfarenheter och däremellan recept på antiinflamatorisk mat. Men ja, jag är nog lite för lat för att ta det till mig ändå. Fast sen så läser jag det här i boken;

”…. men det som fungerat absolut bäst för oss är tänka på vad man ska tillföra kroppen snarare än utesluta. Vi har nämligen upptäckt att om man tänker att mat ska fungera som bensin för kroppen och ser till att fylla på med så mycket näring som möjligt varje dag, så får inte den där meningslösa bukfyllan plats till slut.”

Så ja, kanske jag ska försöka ge nån av smoothiesarna en chans några gånger i veckan. Å så ska jag ge er ett råd; läs boken om den verkar intressant.

6 thoughts on “Att läsa en bok om kost

 1. Oj, jag har också problem med sköldkörteln så kanske jag borde ta och läsa boken då, av ren nyfikenhet! Är också av den latare varianten som inte riktigt orkar göra några större förändringar i kosten, men vem vet, kanske jag ändå skulle hitta något jag kunde ta till mig där.

  Gilla

  1. Tyvärr så står det inget om huruvida den antiinflamatoriska kosten kan hjälpa en med sköldkörtelproblem. Men läs den om den låter intressant. 🙂

   Gilla

 2. Precis sådär är jag också. Intresserad att lära mej mera men lite för lat och dålig disiplin för att få till stånd en långsiktig förändring.

  Gilla

  1. Ja, ibland funderar jag att borde jag göra de där långsiktiga förändringarna eller inte.. Tycker ändå jag sköter min kost rätt bra från tidigare.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s