Loppistemat; Att sälja på loppis

Jag fick en förfrågan från Sara om jag kunde skriva utifrån mina egna erfarenheter att sälja på loppis. Visst ska jag försöka formulera min tankar och erfarenheter kring den delen av temat också.

Jag har prövat flera olika sätt att sälja på loppis och de har alla varit med varierande framgång. Vi har ordnat loppis i min hemby under en helg, jag har haft bord på olika loppisar inne i Vasa och jag har fört mina grejer till bytesloppis och loppisar ordnade vid olika ungdomslokaler. En sak som alla dessa olika sätt har gemensamt är följande;

Det är himla svårt att veta vad som säljer.

Något som jag själv kanske tycker att borde sälja rätt bra, för att det är i bra skick eller en grej som jag själv tyckt mycket om behöver inte sälja alls. Å ibland är det bara så att rätt köpare inte råkar gå förbi. Sen handlar det ju mycket om hur du väljer att saluföra dina grejer på loppis också. Jag säljer alltid och enbart sånt som är helt och rent. Varför ens försöka sälja en smutsig och söndrig sak som du inte vill ha. Tro inte att någon annan vill ha den.

Erfarenheter ur försäljarsynvinkel

Jag har tillsammans med mamma  haft bord vid Fyndis ett antal gånger och vid Combo samt f.d. Suvikirppis några gånger. Alla gångerna har vi just och just gått på plus och då har vi ändå inte haft speciellt dyra grejer till salu. Våra erfarenheter och upplevelser är ju att det har fungerat bra i det stora hela men det är kanske vårt utbud av varor som inte har lockat kunderna.

Eller så är det helt enkelt så att loppismarknaden idag börjar bli mättad. Det finns helt enkelt ett överutbud. Ibland när jag gör mina rundor mellan hyllorna så kan jag hitta likadan grejer på flera hyllor som människor försöker sälja. Det är ett enkelt sätt att bli av med dina extraprylar och tjäna en liten slant. Men samtidigt är ju inte efterfrågan lika stor som utbudet av vissa prylar.

Vilka är era erfarenheter av att sälja på loppis? 

6 thoughts on “Loppistemat; Att sälja på loppis

 1. Tack för ditt inlägg! Har nog lite samma erfarenheter med det där att man inte vet vad som går åt 🙂 ibland tror man att man vet, men sen går det ändå inte. Det som ofta säljer dåligt för mig är kläder som har varit väldigt billiga från första början, alltså H&M etc.. Jag brukar inte ta mycket. 1-2 euro, men ändå går det ganska ofta inte åt. Om jag har något ”bättre” märke, fast med dyrare pris så går det åt. Det har också fått mig att mindre ofta välja sådana kläder åt mig själv då jag märkt att de har så superdpåligt andrahandsvärde.

  Gilla

  1. Har själv varit med om att inte ens märkesplagg med prislappen kvar gått åt, hmmm… Så då får man nog fråga sig vad som duger åt folk riktigt! 🤔

   Gilla

  2. Jag sen igen har ingen skillnad huruvida mina loppisköpta plagg är från billiga kedjor eller av dyrare märken. Mera handlar det om färg, passform och plaggets skick. Men jo, det är knepigt att veta iofs. vad som kommer gå åt eller ej.

   Gilla

 2. Jag har själv haft bord vid fd Adam & Eva flera gånger och fått sålt riktigt bra faktiskt (samt på loppis i Karleby medan jag ännu bodde där), bla fick vi ihop till ena förlovningsringen på det sättet för 10 år sen! 😊 Men jag håller med om att det är jättesvårt att veta vad som säljer, särskilt kläder! Trots att det är plagg/saker som är hela, rena och i bra skick så är det ingen garanti för att man ska få sålt. Kläder borde vara så gott som nya och av något visst märke ungefär… 😒 Suck! Folk blir nog allt kräsnare av sig. Sen så ska priset också vara rätt, det är också en svår balansgång. Det får inte vara för dyrt för då köper ingen, men samtidigt vill man ju inte sälja för billigt heller så man går på förlust. Ibland kan helt oväntade saker sälja jättebra medan sånt man trott skulle bli sålt fort blir kvar. Men det är alltid roligt att prova, och har man tur kan man tjäna en slant eller två och samtidigt bli av med sånt man inte längre behöver. 😊

  Gilla

  1. Jag har nästan helt slutat tänka på om jag går på vinst eller ej, så länge bordshyran blir betald. Numera handlar loppisförsäljning för mig enbart om att få bort grejer. Men visst är det trevligt om försäljningen går på plus så man får en extra slant för sina grejer.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s