Att visualisera fram en resa

Nån gång där efter jul damp det ner ett intressant mail i min jobbinbox. Det handlade om en studieresa till inget mindre än Köpenhamn. En studieresa kring kreativa lärmiljöer inom småbarnspedagogiken.

Jag har länge velat besöka Danmark och speciellt Köpenhamn så jag lämnade in en ansökan och så höll jag tummarna. Ja, jag gjorde också en annan grej som jag vill berätta om idag, jag visualiserade hela äventyret.

Vad är visualisering?

Kort och gott handlar det om att se målet framför sig, att du är där. Så efter att jag pinnat loss en massa bilder om nämnda stad så började min visualiserade resa. Jag såg framför mig hur jag flög dit, vandrade på pittoreska gator och såg den lille havsfruen. Ja, förstås försökte jag visualisera kreativa lärmiljöer vid danska daghem också. Jag är i Köpenhamn, helt enkelt.

Källa: Gratisography

Jag har flera gånger läst och hört att just visualisering är ett bra sätt när du  vill förverkliga dina mål. Så vid allt fler tillfällen har jag börjat använda mig av visualisering. När du läser det här inlägget så håller jag redan på att visualisera kring följande dröm och så fort det är helt klart kommer jag självklart att berätta om det för er också.

Nå, hur gick det med min visualiserade Köpenhamnsvistelse? Den här gången lyckades det verkligen eftersom jag i mitten av februari hade ett mail där det stod att jag var en av de utvalda. Jag ska besöka Köpenhamn!

6 reaktioner på ”Att visualisera fram en resa

  1. Ping: En helghälsning – Fina Christina

  2. Kul! 🙂 vi var till Köpenhamn i december och jag gillade staden jättemycket! Har bloggat några inlägg om det redan och fler lär nog komma inom kort hoppas jag.

    Gilla

  3. Trevligt! Då får du stifta bekantskap med danska språket; eller går det på engelska? Det har ju blivit ett ofog i Norden att vid minsta lilla språkliga frågetecken glider det över på engelska. Vilket är synd, tycker jag. På väg till havsfruen bör du besöka ett klassiskt köpenhamskt ställe för att spise (det är bara korna som äter, säger danskarna) äkta danska smörrebröd, nämligen Ida Davidsens ställe på Store Kongensgade 70 http://www.idadavidsen.dk/ Öppet vardagar 10.30-17.00.

    Gilla

  4. Vad roligt! 😊 Köpenhamn är en fin stad där det finns mycket att se! Har varit dit en gång för några år sen (och aldrig har vi frusit så som vi gjorde då, trots att det var bara några minusgrader i början av december! 😨) och åker gärna dit fler gånger! Vill utforska resten av landet någon gång också, då sommartid! 😅

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s