Två veckor av ett liv

De senaste två veckorna har jag bokfört vad jag lägger min tid på. Det var väldigt intressant att se vart tiden far under vardagarna. Det finns ju förstås områden där jag inte kan påverka min tid speciellt mycket och då tänker jag främst på arbetet och arbetsresorna.

Det mest intressanta var att se att under dessa två veckor har jag lagt ungefär lika mycket tid på sociala medier som på att vara kreativ eller fixa mat. Det är ju nästan lite skrämmande egentligen. Att jag lägger så mycket tid på att scrolla genom instagram och facebook. I slutändan handlar det om ca. 1,5-2 h/vecka men det är ändå mycket. Tid som jag kan lägga på annat, som t.ex. att sköta vårt hem eller fixa ordentlig mat åt mig.

Fast efter maten är det väl helt ok att ligga på soffan o scrolla instagram.

Kommer jag hem ca. 15.45 och går till sängs ca. kl. 22 så har jag ju ändå lite på 6 h att göra något vettigt av under kvällarna. Så den lärdomen tar jag med mig från det här; 6 h att fylla med bra grejer istället för onödigheter.

5 thoughts on “Två veckor av ett liv

 1. Jag börjar ledsna på facebook. Så mycket spam och reklam. Men ändå har jag kvar Facebook, för ha kontakt med folk. För några av mina vänner skriver inte sms längre, som förut. Då är det enklast med Facebook. 🙂
  Jag skrollar mycket på sociala medier. Instagram o så.

  Skriver lite saker om jag kommer på något, till bloggen. Men de är sällan att jag kikar på andras bloggar och kommenterar. 🙂 Men ska försöka att vara bättre på de.

  Gilla

  1. Jag gör ofta så att jag väljer att inte följa vissa människor på facebook, är fortfarande vän med dem men ser inte allt de lägger upp i mitt flöde. På så vis så slipper jag en del ”spam”. Reklamen på fb går ju förstås att markera att man inte vill se… Men jo, det är mycket av det nu för tiden.

   Liked by 1 person

 2. Sociala medier samt att surfa runt lite allmännt stjäl verkligen mycket tid. Jag tror att du använt mindre tid till det, när du är medveten och antecknat, än du gör nomalt. Tid som kan användas till annat, som kanske lämnar kvar en känsla av att du gjort nåt vettigt. Å andra sidan finns det mycket intressant och nyttigt på nätet också, men måtta med allt.

  Gilla

  1. Ja, fast ja försökte att inte tänka på att jag bokförde min tid,så det blev nog ganska sanningsenligt. Men, sen igen så går det ju åt en del micropauser i en del aktiviteter där social media är en stor roll.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s