Två boktips inför odlingssäsongen

Handen upp den som har börjat planera kommande utesäsong med blommor och odlat ätbart. Jag är inte riktigt där än, men eftersom jag vill tipsa er om två bra böcker som jag vänder mig till i år så kanske jag också får tummen ur och börjar fundera över trädgården 2017.

Det enda jag med säkerhet vet i år är att jag ska a) förenkla det mesta och b) förstora jordgubbsodlingen. Men ja, kanske dags att tipsa er om två bra böcker för nybörjarodlaren nu då.

IMG_4983

Odla i pallkrage och Grönsaksodling för nybörjaren heter de två böckerna som jag förlitar mig rätt mycket på när det kommer till min egna odling. Den förstnämnda boken fick jag i födelsedagspresent för något år sen och den andra beställde jag i höstas.

Odla i pallkrage handlar om hur du ska göra, vad du ska tänka på, tips på hur du kan bygga din egna pallkrage. I princip allt du behöver veta för en enkel odling. Jag har själv pallkragar hemma och tycker att det fungerar ypperligt för en mindre odling.

Grönsaksodling för nybörjare behandlar ja.. grönsaksodling. Hur och varför kring odling, olika grönsaker och rotfrukter och en lathund med tips på när du kan så olika växter, hur du kan göra och så tipsar de vidare kring sajter och andra böcker.

IMG_4987IMG_4991

Böckerna kompletterar varandra, jag läser om pallkrageodling och hur jag ska lyckas och sen tar jag reda på vilka enkla grönsaker jag kan så ur nybörjarens grönsaksodlingsbok. Om jag kan rekommendera dem? Jaadå, verkligen! Speciellt om du är intresserad av odling men inte speciellt duktig på det, ännu..

Så nu är det väl dags att börja fundera mera på odlingssäsongen 2017 då. Å självklart kommer ni få följa med. Brukar du odla grönsaker? Vilka isåfall? Låt oss inspirera varandra i kommentarsfältet.

5 reaktioner på ”Två boktips inför odlingssäsongen

  1. Ping: Trädgårdsfix – Fina Christina

  2. Brukar främst odla örter (Dill, persilja, basilika, oregano, gräslök) men i år tänkte jag också prova på olika salladssorter. Där jag bodde tidigare hade jag rabarber, och det saknar jag! Men gissar det int funkar på en inglasad balkong.. Jordgubbar sku ja gärna också ha, så kanske det blir en ampel. Morötter, potatis osv har jag aldrig provat.

    Liked by 1 person

  3. Har hemmabyggda odlingslådor och det är verkligen praktiskt att odla i dem! Brukar odla morötter, sallad, rädisor,lök, dill, persilja och ärter, och ifjol hade vi också potatis i ena lådan. Härligt med egen nypotatis! 😊 Har också försökt mig på rova, kålrot och kålrabbi, men de brukar bara bli maskätna… 😞

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s