Att träna utifrån en livsriktning

I förra veckan kom jag äntligen igång med träningen igen efter påskledigt, en envis förkylning och resan. Jag satt ner foten och sa till mig själv; nu åker du till gymmet, du vet hur bra du mår när du får röra på dig! 

För ett tag sen lyssnade jag på En underbar pod med Clara och Erika. De pratade just då om livsriktningar och hur du med hjälp av livsriktningar kan sätta bra mål och sen uppnå dem. För mig var det här med livsriktningar något nytt och jag insåg att det kanske är ett riktigt bra tankesätt ändå. Om du inte riktigt vet vad en livsriktning är och hur kan använda dig av det i din vardag så ska jag försöka att berätta lite mer.

Jag tränar och rör på mig för att det får mig att må bra.

Träningsmålen för 2017 är bland annat att kunna lyfta min egen vikt i knäböj och att orka springa 4 km igen.  Sen har jag veckovisa mål inom träningen som ofta är att träna två men helst tre gånger i veckan. 

En livsriktning är en känsla, ett läge eller ett sätt du vill nå i livet. För mig är livsriktningen inom träningen att jag gör det för att det får mig att må bra. Jag har mål med min träning och speciellt det sista, veckovisa målet är ett sånt som får mig att nå livsriktningen lite mera varje gång.

För ett tag sen nådde jag ett delmål i min träning också, det var under ett av styrkepassen och med en övning som jag kämpat länge. Plötsligt gjorde jag alla seten och repetitionerna med en vikt som jag inte trodde skulle gå. Fatta lyckan när det äntligen lossnade!

I höst kommer jag utveckla det här med livsriktningar ytterligare och sätta riktningar för alla mina målområden. Om du vill läsa mer om mina mål för 2017 så finns de här.

Avsnittet där de pratar om livsriktningar finns att lyssna på här.

2 reaktioner på ”Att träna utifrån en livsriktning

  1. Jag lyssnade också på det avsnittet och tyckte tankegången var riktigt intressant. Just nu har jag kommit av mig med mina mål och planer, men vill gärna fundera mer över just livsriktningar. Lycka till med dina!

    Gilla

    • Tack Nina! 🙂 Jag tänker nog ta nya tag till hösten också med målen och livsriktningarna. De finns där någonstans men just nu är det mycket annat som kräver energi.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s