Alla vackra hus

Jag gillar hus, speciellt gamla hus med en historia eller ett speciellt utseende. Köpenhamn är fullt av gamla vackra hus och många av dem har säkert en historia också. Ett av daghemmen vi besökte fanns i en byggnad som var byggd någon gång under 1870-talet, bara en sån sak.

IMG_5037

Under våra promenader genom stan så stannade jag flertalet gånger för att försöka fånga alla vackra byggnader jag såg. Men att försöka fota och dessutom enbart med 50 mm objektivet var inte så lätt. Övning ger färdighet tänkte jag och visar er nu de bästa bilderna. Det intressanta var att fast där också fanns nya moderna byggnader så hade de låtit de gamla vackra husen vara kvar och det gav stadsbilden sin charm.

Å gatukonsten sen, den var ju bara för härlig. På ett av husen fanns den läsande och på ett annat i närheten av vårt hotell hittade vi plötsligt en massa olika gnagare. Så spännande, tänk att få gå runt med en grupp barn i den stan och bekanta sig med de olika konstverken på väggarna.

IMG_5047IMG_5049

I helgen kommer det sista inlägget om Köpenhamns resan och då ska vi besöka ett område som öppnades i mitten av 1800-talet. Nån som har några aningar om vart vi ska?

One thought on “Alla vackra hus

  1. Så roligt att du gillade den danske hovedstaden! Det som jag tycker är utmärkande för Köpenhamn, och kanske hela Danmark, är att man lyckats bevara mycket av den gamla bebyggelsen utan att för den skulle ge avkall på moderniteter. Bakom en bevarad fasad från 1800-talet eller ännu längre tillbaka kan finnas fullt moderna komplex
    som får en att häpna. De är mästare på att ta tillvara det gamla utan att för den skull bli mossiga. I Finland har vi vår Alvar Aalto och Marimekko men jag vågar påstå att dansk arkitektur och design står sig lika gott i jämförelse.

    Det hade varit intressant att se ännu fler bilder och få berättat mera om dina intryck av København! Hur klarade ni av danskan och fanns det sådant som du tyckte var mindre bra.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s