Skönhet & ideal – en blogglista

Jag kände för att göra Sevendays blogglista den här veckan. Kanske med tanke på den examen inom skönhetsbranchen jag har i ryggsäcken. Jepp, jag är utbildad frisör ifall du inte visste det.

Det här är skönhet för mig: Jag gillar det naturligt vackra, som ett par snyggt markerade ögonbryn och lite färg på fransarna. Jag är inte den som till vardags piffar mig så väldigt mycket. Jag har blivit alldeles för trött och lat för det på morgnarna. Men när det vankas festligheter så gillar jag att sitta framför spegeln med min rätt stora bag fylld av sminkattiraljer.

Mina bästa skönhetstips: Rengör din hy med produkter som passar dig. Det vinner du på i längden. (Jag skulle vilja säga, drick vatten.. men det är jag värdelös på själv.)

Dagens skönhetsideal är: Åt pipsvängen!

Jag motarbetar/följer skönhetsidealen på det här sättet: Jag försöker att vara nöjd med den jag är, det är inte lätt men jag försöker. Visst märker jag att jag påverkas av dagens ideal men det går väldigt mycket i vågor. Just nu är jag inne i en period när jag inte alls kommer överens med min kropp och mitt utseende.

Min skönhetsrutin: Jag försöker rengöra ansiktet regelbundet med både mask och peeling utöver den dagliga rengöringen. Nu har jag också kommit ihåg att fixa brynen nästan dagligen. Insåg till min förfäran hos frissan senast att mitt ansikte får en rätt bitter uppsyn om inte brynen får lite kärlek i form av färg och stadga varje morgon.

Senaste gången jag upplevde skönhet: När jag satte mina nya glasögon på näsan för två veckor sen. Jag gick i en hel vecka med dem på, inte kontaktlinser en endaste gång. Å med solglasögon med styrka så klarar jag mig nästan helt utan kontaktlinser. Underbart!

En person som är vacker: Sig själv! Allra vackrast är de människor som vågar vara sig själv och som litar på att de är bra precis så som de är. En god självkänsla är något av det vackraste en människa kan bära.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s