En träningslista

Jag hittade denna trevliga lista hos Daniela i våras och tänkte att den blir ett bra komplement till min välmåendedel. Speciellt nu när jag försöker komma tillbaka in i träningen igen efter sommaruppehållet.

Hur ser din träning ut idag? I nuläget försöker jag hitta tillbaka till träningen. Lustfyllt och roligt ska det vara och jag har prickat in några av de ledda passen på gymmet som jag ska försöka gå för att komma igång igen.

Har du några träningsmål för tillfället? Ja, att träna 10 ggr under augusti, dvs 2 gånger i veckan. I övrigt har jag några andra små mål också gällande olika styrketräningsprogram jag kör på gymmet.

Vilken kroppsdel gillar du mest att träna? Armar och ben. Det är så häftig känsla när du har gett dem en riktig omgång och du inte vet hur du ska orka gå ut till bilen och allra minst köra hem.

Vilken kroppsdel gillar du minst att träna? Mage. Ack så viktigt men ack så tråkigt. Jag är bara glad att Pound-passets maglåtar är himla effektiva så att det åtminstone blir någon magträning gjord under veckan.

En övning du tycker om? En absolut favorit är knäböj. Mitt mål är att orka min egen kroppsvikt. Just nu snittar jag 3 set med 8 repetitioner och 50 kg så det är en liten bit kvar innan målet är nått.

En övning du inte tycker om? Crunches, så tråkigt och dessutom knakar det och brakar ofta i min höft och höftböjare.

dav

Tränar du hellre på gym eller hemma? Jag vet inte hur många gånger jag har försökt med hemmaträning. Det lyckas bra den första veckan men sen blir det inte av. Jag behöver få komma bort och bara fokusera på tränandet.

Föredrar du styrka eller kondition? Styrka alla dagar, men att få in kondtionsträning är också viktigt.

Hur ofta och hur länge tränar du oftast? Det blir oftast 45 minuter till en timme när jag är på gymmet, lite beroende på pass då förstås.

Vad äter du helst innan och efter träning? Kombinationen jag, träning och mat är verkligen inte den bästa. Jag tränar oftast kvällstid så hinner för det mesta äta mat hemma innan. Att sen få till det där att äta efter träning är sämre. Några snabba favoriter är väl majskakor med jordnötssmör och banan eller en proteinpudding.

Favoritträningsplagg? De mönstrade leggingsen som syns i det här inlägget är en klar favorit.

Saknar du något i din träning idag? En pushande träningskompis.

Tränar du hellre med eller utan sällskap? De gånger jag får med mig träningssällskap är det roligt. Men för det mesta blir det att jag besöker gymmet själv. Älskar att träna med bra musik i öronen.

Bästa träningslåten? Panic! at the disco – Victorious  

Hur länge har du tränat? Jag började träna i yrkesskolan, men mer eller mindre aktivt har jag väl tränat i ca. 4-5 år. Har hunnit pröva både träningskurser, pt och kort på två olika gym. Det sistnämnda har allt jag behöver och vill ha så där trivs jag.

Ditt bästa träningstips? Släpp hetsen kring träning! Gör det DU tycker är roligt. Rör dig för att du vill och inte för att du måste.

2 thoughts on “En träningslista

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s