Hälsningar från den hösttrötte

Den senaste helgen hade vi inga planer alls, vi sov länge och gjorde det vi kände för. För min del betydde det att gå på loppis, fixa hemma och umgås med vänner. Jag kände mig alldeles utvilad i går morse när jag åkte iväg till jobbet att jag knappt kände igen mig själv.

dav

För jag har drabbats av den årliga hösttröttheten och det har märkts så uppenbart under kvällarna de senaste veckorna. Direkt jag kommit hem så har Doris fått sin del av närhet och vård och sen har jag krupit ner i soffan. Där har jag oftast lämnat, åtminstone en timme.

Så med andra ord, jag prioriterar bort allt, eller åtminstone det mesta. För att få vila och sen försöka orka lite igen senare på kvällen. Det här betyder ju att 1-2 h av min kvällsfritid går till spillo egentligen.

Jag har funderat att jag är i behov av en höstboost av något slag. Jag behöver få in lite nya rutiner och inslag i min vardag så att jag orkar igen. Till att börja med borde jag pallra mig till labben och kolla mina sköldkörtelvärden. Å ta tag i rutiner så som hudvård, mellanmål och träning. Men sen då; jag är ingen hejare på smoothies att pigga upp. Den enda frukt jag i nuläget äter är satsumas. Jag har noll inspiration till att laga mat och ännu mindre till att handla. Så hjälp mig nu; vad brukar ni göra för att orka genom hösten? Jag behöver små enkla rutiner och förändringar i min tillvaro.

H. Den hösttrötte

8 thoughts on “Hälsningar från den hösttrötte

 1. Känner verkligen igen mig. Jag kollade upp mina sköldkörtelvärden i höstas (eller var det kanske i våras?) och var till och med på någon fördjupande labbundersökning. Men allting var ändå inom ramarna för det normala, så min trötthet kunde dessvärre inte skyllas på sköldkörteln. I sommar har jag varit lite piggare, men nu är jag så extremt trött igen. Suck.

  Gilla

  1. Äsch, sköldkörtelvärdena är väldigt knepiga. Mitt ena värde är ännu förhöjt fast jag äter medicin. Får hoppas att du hittar någon bot för din trötthet. Jag tror min beror på överansträngd hjärna.

   Gilla

 2. Känner igen mig. Den här tiden på året brukat jag vanligtvis vara ganska hösttrött, men detta år har min vardag förändrats radikalt, vilket gett mig en helt ny energi inför hösten. Det som brukar hjälpa mig är att träna regelbundet, rolig träning. Det ger mig energi. Försöka hålla nere på sockret och istället njuta av mycket bär. Jag försöker skippa att lägga mig i soffan efter jobbet och håller mig istället igång och försöker gå tidigare i säng. Ordentligt med sömn är viktigt för mig! Långa promenader med Bianca ger mig också mycket energi. Inga direkta praktiska tips, tyvärr men i alla fall någonting 🙂 (P.S. Några goda smoothies jag brukar göra är tex. 1 avokado, 1 banan, mango, saft från 1 citron, spirulina pulver och vatten eller banan, mango, jordgubbar och kokosmjölk + ev. lite havregryn 🙂 )

  Gilla

  1. Tack! Har nog själv tänkt mycket på det där just med träningen bland annat.. Känner att jag borde få in det i min vardag igen. Fast vissa dagar känner jag då att jag vill och behöver prioritera Doris eftersom hon ändå är ensam hemma. Å de går alla gånger framför träning.

   Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s