Loading Likes...

Efter en rätt kort natt var det dags att packa väskan med kamera och anteckningsblock och bila mot Nykarleby. På dagens schema stod nämligen inspirationsföreläsningen Fokusera – nå dina drömmars mål! med Lars Losvik och Jonna Jinton. Visst kändes det lite motigt att ta sig upp rätt tidigt en lördagmorgon, men i slutändan var det värt det.

IMG_7529

Solen sken och bara för det så steg ju humöret ännu lite mera. De vackra grågröna dörrarna vid Juthbacka herrgård välkomnade oss med evenemangsfotot taget av Jonna. Jag som inte besökt herrgården tidigare tyckte att det var en mycket mysig plats, förkärleken till det gamla och rustika kommer nog alltid finnas kvar.

IMG_7538

Den pigga och glada norrmannen, Lars Losvik,  var dagens första föreläsare. Jag har hört av vänner och bekanta att han är en mycket bra föreläsare och fick så även bevisat för mig under dagen. Lätt att lyssna till och det var inte så svårt att förstå honom och hans snack kring hur viktigt det är med goda rutiner, att 70 % av våra tankar under en dag är negativa och hur vi skall tänka för att uppnå våra mål.

Jag älskar att gå på just såna här inspirerande föreläsningar, där jag kan hitta motivation och inspiration till att kanske förändra någon liten del av mitt liv. Idag fick jag åter en mental spark i baken kring det här med målsättningar och visioner. Jag är ju mest en sån som flummar omkring och så blir det som det blir. Borde väl istället fokusera och satsa en gång på det där med delmål, mål och visioner.

IMG_7546

Följande inspirerande föreläsare var ingen mindre än Grundtjärns svar på Ronja Rövardotter, Jonna Jinton. Jag började läsa Jonnas blogg för flera år sen, nu för tiden går jag in sporadiskt och kollar in hennes fantastiska bilder och läser om den stora livsförändring hon gjorde.

Att lyssna till Jonnas berättelse, få se filmer och bilder från hennes paradis var fantastiskt. Jag var så tagen av hennes ord och sätt, Jonna är en mycket ödmjuk och jordnära tjej, så jag knappt fann tid att anteckna något alls. Inte för att det behövdes egentligen, de enda ord jag skrev ner under hennes föreläsning var: allting är möjligt! Det bevisar verkligen Jonna när vi får följa hennes resa på bloggen.

IMG_7559

Jag skall försöka sammanfatta den här dagens inspirerande föreläsningar i tre ord: möjligheter, vilja och energi. En mycket fin dag som jag lägger till bagaget med inspiration och motivation. Tack Lars, Jonna och Juthbacka Kulturcentrum.

Share: