Loading Likes...

Med helgens bakslag av snöfall och slask i färskt minne så passar det väl bra att fundera på våriga grejer idag. Jag har åtminstone börjat fundera på påskpynt och har sått påskgräs och inhandlat lite vårblommor som tål frost. Ja å så är den stora vårstädnings-listan skriven också, bara att börja bocka av.

Mitt bästa vårtecken: Rabarberknölarna i rabatten utanför sovrumsfönstret. Solen som skiner redan när jag åker till jobbet vid 7-tiden, alla stora mäktiga fåglar som trumpetar ut att nu anländer vi.

Låt som ger mig vårkänslor: Maty Noyse- London

Den här våren läser jag: Just nu är jag inne och nosar på finlandssvenska författare. Mycket tack vare bokpodden Hietanen & Henriksson. Sen så betar jag av läsutmaningslistan från Vörå kommunbibliotek samtidigt också.

IMG_4854

Inför våren längtar jag alltid efter: Lättare skor. Jag hatar vinterskor när snön börjar försvinna, de är tunga och klumpiga.

Förnyelse. Jag får alltid en stor lust att förnya mig eller hemmet eller vad som helst när våren är i antågande. Det kan säkert ha att göra med ljuset efter en lång och mörk vinter.

Min bästa våroutfit: Läderjackan. Den passar till allt!

Mat som jag förknippar jag med våren: Memma. Påsk betyder vår.

Våren doftar: Unket och äckligt har den doftat hittills. Men ja, sen när löven börjar spricka så doftar det ju himmelskt.

Om jag måste välja något dåligt med våren så säger jag: Slasket och gnället.

Share: