Loading Likes...

I torsdags plockade jag upp min vän Ida och så åkte vi upp till Jakobstad. Vi skulle nämligen på föreläsning med Lofsan. Både jag och Ida lyssnar på Träningspodden och vi har också bekantat oss med en del av de böcker som hon skrivit. Att vi sen har lite samma tankesätt kring träning och även har tränat tillsammans med PT för något år sen gör ju det hela roligare.

Schaumansalen vid Campus Allegro var nästan fullsatt och det märktes att Lofsan är en van föreläsare. Hon pratade kring saker som jag vet från tidigare men jag lärde mig också lite nya grejer. Bland annat sa hon något som jag bara måste skriva upp. Hon formulerade min livsriktning åt mig när det kommer till motion.

Jag rör på mig flera gånger i veckan och jag älskar att göra det tillsammans med andra människor.

Läs mer: En liten bucketlist del 1 (om livsriktningar och målsättningar)

IMG_6143

Vikten av vardagsmotion

Lofsan pratade en hel del om det här med vardagsmotion. Hur viktigt den biten är och att de personer som både är naturligt aktiva i vardagen men också kanske rör på sig genom att delta i ledda pass på gymmet eller styrketräna ofta mår bättre och har bättre förbränning.

Hon var också noga med att framhäva att det finns tre saker du aldrig ska fuska med; sömnen, maten och smärtan. Om du sover tillräckligt, äter bra och inte går omkring med obehandlad smärta så har du en bra grund att arbeta vidare från.

Jag skrev ner en liten ruta med 6 prioriteringar du behöver göra för livstilsförändring och kunde konstatera att om jag kommer mig upp ett steg till så är jag rätt nöjd. Det kräver lite mer av mig men jag vet att jag kan klara det om jag sätter mig på det. De sex stegen som hon pratade om var följande:

  1. Medvetenhet
  2. Rörelse och vardagsmotion
  3. Äta bättre
  4. Träning för hälsa/motion
  5. Träning för prestation
  6. Delta i ett lopp

Jag anser mig själv vara på steg två. Jag är medveten om vad en förändring gör för mig och jag är också medveten om vad jag behöver göra samt varför. Jag mår bättre, orkar mer och är en allt i genom piggare och gladare människa om jag satsar lite mer tid på att röra mig och äta bra. Just nu ligger jag på steg två och jag har som mål att stiga åtminstone till steg tre och kanske röra mig mot steg fyra också. Jag har inget som helst intresse att bekanta mig med varken femman eller sexan just nu. Utan så länge jag rör mig regelbundet och äter bra så är jag nöjd.

Både jag och Ida var mycket nöjda med kvällen. En del saker visste vi från tidigare, men det är alltid bra med repetition. Andra saker var nya och jag nickade igenstämmande flera gånger under föreläsningens gång. En allt i genom bra kväll som gav inspiration att fortsätta framåt.

 

Share: