Loading Likes...

Inlägget om favoritaffären som inspirerar var omedvetet startskottet för att börja planera våra måltider och matinköpen. Tänk vad skapandet av blogginlägg kan inspirera en till att göra. Nå väl, när januari övergick i februari så planerade jag en veckas matlista från lördagen den 3 februari till lördagen den 10 februari.

Menyn åkte upp på kylskåpsdörren och handelslistan var inte så lång. Största delen av de ingredienser som veckans meny innehåller fanns hemma från tidigare. Jag vet redan att jag behöver komplettera lite grann inför slutet av veckan, främst med salladsingredienser. Varorna på bilden, plus några frysvaror, kostade totalt 37,93 euro.

IMG_6206

Vad serveras hos oss?

Den här veckan är sambon hemma och det gör ju mitt måltidsplanerande betydligt enklare och trevligare.

Lördag: kycklingwok

Söndag: Makaronilåda

Måndag: Makaronilåda

Tisdag: Ärtsoppa

Onsdag: Kyckling i sötsursås med ris

Torsdag: Pizza

Fredag: kyckling/baconsallad

Lördag: Maletköttrullader med ris

Jag är riktigt taggad på att köra igång med det här med planering gällande både meny och inköp. Såklart vet jag redan att det kommer bli tråkigt de veckor jag är själv. Men kanske jag för en gångs skull lär mig att äta mer riktig mat de veckorna då också än gröt och smörgåsar som det ofta blir.

Planerar du meny och inköp? Hur tänker du?

 

Share: