Loading Likes...

Så satte jag mig ner i går och skrev ner handelslista och menyplanering för den kommande veckan. Sambon är ju i jobb igen, så nu blir det för mig att planera mat för en person. Redan på lördagen uteblev maten helt och jag levde på smörgåsar och mysli. Sånt som händer..

Det var superintressant att läsa era funderingar kring matplanering i förra inlägget. Nån körde med matlådor, andra planerade flera veckor och en av er tipsade om veckokassar som man kan beställa hem.

Vad står på menyn denna vecka?

Den här veckan tömmer jag frys och skåp på diverse rätter. Så blir det lätt när jag är ensam. För den intresserade så kommer här veckans meny.

Måndag: Kycklingsås och quinoa

Tisdag: Tomatsoppa

Onsdag: Tomatsoppa

Torsdag: Omelett

Fredag: Mannagrynsgröt

Lördag: Köttfärsrullader och ris

Söndag: ….

Söndagar är ofta en sån dag att jag har lyxen att få äta hemma hos mina föräldrar. Förutom de söndagar när sambon är hemma och vi kan/hinner äta tillsammans. Med menyplaneringen hoppas jag ju också få lite variation i matlagandet. Till exempel så pratade vi om pasta carbonara idag på jobbet och då kom jag på att det är en evighet sen jag åt det sist. Jag älskar gräddiga pastarätter. Borde också svänga ihop något gott av kantarellerna jag har i frysen.

IMG_5929

Blev ju förstås att handla lite idag också, mest frukostmat till denna veckan. Så inget intressant i kassen idag, därav bild på något annat inspirerande istället. Som t.ex. favoritmålet just nu, havregrynsgröt på morgonen. Blandar alltid i kokosolja och numera också kardemumma. Toppar med vad som finns till handa men helst bär eller äppelmos och så grynost. Konstigt? Knepigt? Pröva, själva osten smakar ju inte annat än lite salt..


Vilken är din “go to” rätt när matinspirationen tryter? Veckohandlar du?

Share: