Loading Likes...

(Jag är mycket medveten om att det råder massor av delade åsikter kring ämnena hälsa, träning och kost i dagens samhälle. Detta inlägg skriver jag enbart för att få dela med mig av min version och mina tankar kring hur dessa tre komponenter ser ut för mig.)

Om du skulle fråga mig vad jag gillar här i livet, då skulle jag nog ha svaret ganska klart. Jag gillar det mesta i matväg, men speciellt sötsaker och godis, jag gillar också rödvin och goda drinkar, jag skulle kunna äta hur mycket krämig pasta som helst och samtidigt spendera många fler timmar på gymmet om det bara var möjligt. Jag älskar att umgås med mina vänner och familjen och att ibland unna mig fina saker. Samtidigt kan jag berätta för dig att jag och självdisciplin aldrig har varit riktigt bra vänner. Att mitt tålamod är kortare än kortast och att jag helst vill att allt skall hända nu eller redan igår.

En ekvation som kanske inte är den lättaste att lösa om du ytterligare adderar det att jag i grunden är en fruktansvärt lat människa som helst skulle sitta i soffan med näsan i en bok, en sticksöm i händerna eller ögonen fästa på valfri skärm. Men få saker är så omöjliga att du inte kan få till någon sorts lösning på dem. Jag har funderat länge kring dessa komponenter som kallas livet. Hur jag skall få till en balanserad helhet som både innefattar livets goda och det där som kallas sunda val och motion. Jag vet att jag behöver alla dessa tre för att ha ett bra liv och för att klara av min vardag och mitt yrkesliv.

När jag var yngre fanns det nog inte på min prioriteringslista att motionera, visst kunde jag gå ut på promenad nån gång ibland men det var allt. För rätt många år sen fick jag ändå upp ögonen för styrketräningen, tack vare en kurs via medborgarinstitutet. Att träna med vikter är något jag älskar, jag får alltid en sån fantastisk känsla i kroppen efter att ha avslutat ett gympass. Konditionspassen däremot, oj vad jag får kämpa med mig själv för att få dem gjorda. Sen jag gjorde valet att ta hjälp av Your Coach har min träning förbättrats avsevärt och jag har fått en mycket bättre relation till mig själv och min kropp. Visst finns det en hel del saker att arbeta med och det skall det få finnas. Men att se vilken utveckling som skett är väldigt roligt.

Vi behöver alla olika sätt att motivera oss själva, vad som fungerar för mig behöver inte fungera för dig och vice versa. Det jag vill säga med detta är att du inte skall stirra dig blind på hur grannen eller kompisen gör och hur ofta de rör på sig och vad de äter osv. Ta det som inspiration, eller skit i det! Hitta ett sätt som fungerar för dig, börja småskaligt för att sedan lägga till grejer som du gillar och grejer som fungerar.

För mig har det varit relativt lätt att få in träningen som en naturlig del av min vardag. Kosten däremot, not so much. Jag vet mycket väl att vill jag ser bättre resultat av min träning borde jag tänka mer hur jag äter. Jag menar inte att jag har i planerna att bli en slimmad och duktig fitnessmodell. Jag pratar bara om lite mer förstånd kring kost och träning. Klart att jag vet vilka konsekvenserna är av sitta i soffan och äta en massa gott. Det tror jag också att du vet, om du tänker efter. Det känns väldigt bra en stund, men sen då?

Jag önskar för mitt eget bästa att jag snart får in en rutin för min kost också. Jag har förstått att bra mat i kombination med rörelse gör gott för mig. Men det kräver en del av mig, det är jag mycket medveten om. Det kommer inte att vara lätt, ni kommer högst troligen hitta mig i soffan flera gånger med en godispåse och datorn i famnen. Men jag hoppas att jag lika ofta prioriterar bättre mat och rörelse. Jag tänker inte bara på den kommande beach 2015 (hah, vilket skämt egentligen!). Nej, jag tänker på min framtid, på mitt mående och på hur jag vill vara som människa och framför allt förebild.

Tack för mig!

 

Share: