Loading Likes...

Vad skall jag skriva om? Tankarna virvlar, men inget formuleras till klarheter. Klockan tickar och du känner att du bara måste uppdatera din blogg. Markören i det tomma inlägget blinkar och den börjar nästan bli lite irriterande, snudd på stressande. Känner du igen dig?

När jag startade den här bloggen för ca. 1,5 år sen så var en av förutsättningarna jag listade upp att jag aldrig skulle blogga under press. Press att leverera någon form av inlägg bara för sakens skull. Min blogg skulle inte kännas som ett tvång. Jag kan säga att det har lyckats nästan helt och hållet. Visst finns det en del halvfärdiga utkast till inlägg som kanske skapats under en viss press, men de har aldrig sett ljuset i ett färdigt inlägg. Kanske har inspirationen inte funnits där eller så har det varit något annat.

Att blogga skall ju vara kul och ge både mig själv och eventuella läsare något att ta del av. Det skall verkligen inte kännas som en press, att prestera något bara för att alla andra gör det. De där dagarna när jag känt bloggstressen komma smygande så har jag ignorerat bloggen totalt. De dagarna kanske jag läser fler bloggar, eller så läser jag inga alls.

finachristina

Skärmdump från min egna blogg.

Den finlandssvenska bloggvärlden har fått ett uppsving, både genom Finlandssvenska bloggare och Sevendays. Samtidigt kan jag märka att bloggstressen blir mer påtaglig, vi är så många, alla har knappast målet att bli storbloggare. Men visst är det roligt att se att ens blogg är omtyckt och läst.

När vi klev in i nytt år, 2015, tänkte jag försöka lägga upp månatliga mål för Fina Christina. Ett sätt att hålla blogglädjen vid liv och kanske lära mig något samtidigt. Aprilmånads målsättning blir därför att undvika bloggstress och pressen att leverera. Jag har raderat wordpressappen från telefon för att inte kunna kolla statistiken flera gånger varje dag. Det om något är stressande! Sen skall jag försöka att undvika att kolla statistiken när jag bloggar, inte surfa in på vare sig Bloggtoppen eller bloggar.fi heller. April, du skall bli enstressfri och kravfri bloggmånad för min del. Jag levererar det jag levererar och delar med mig av det på Facebook.

Brukar du känna av bloggstressen och pressen att leverera något? Hur gör du för att undvika den?

Share: