Loading Likes...

När jag var 16 eller 17 år fick jag en gitarr i present av mina föräldrar. Först flera år senare lärde jag mig att spela på den, när vi ändå skulle lära oss spela ett instrument under tiden på BI. Vi hade en bra gitarrgrupp, med världens bästa lärare, Yngve från Åland. En humoristisk man med världens tålamod som försökte lära oss olika kompsätt, plocksätt, ackord och annat gitarrelaterat.

IMG_8140

Sedan hösten 2011 har min gitarr vilat. Jag har plockat upp den ibland, beundrat den och spelat lite. Lånat ut den åt syrran som lärde sig spela gitarr före mig, på gehör. Fast mest har den stått i ett hörn i mitt flickrum, ensam, dammig och ostämd. Ända tills igår kväll. Jag torkade dammet av den, knäppte fast min stämapparat och trevade mig fram. När gitarren återfått sitt riktiga läte plockade jag fram alla papper med Yngves handstil och kompförslag. Å jag spelade, njöt och kände glädjen över att all gitarrkunskap inte var som bortblåst. En lugnande inverkan hade spelandet på mig och skulle det inte vara för att fingertopparna blev rejält sjuka efter ett tag hade jag nog fortsatt länge. Nå, gitarren skall inte stå dammig och ostämd i ett hörn längre, nu skall här börja spelas igen!

Share: