Loading Likes...

Igår fick jag resultatet av kostanalysen som duktiga Jenny hade gjort på mig. Kostanalysering är något som PT-företaget Yourcoach har börjat med nu det här året. Jag anlitar ju sedan tidigare YC för min träning och nu fick jag kompletterat med kosten också.

Det hela började med att jag skrev matdagbok i sju dagar, gick med stegmätare och skrev upp min träning. Sen skickades all information till Jenny och så analyserade hon. Jag hade absolut inte en aning om vilket sorts resultat jag hade att vänta mig, jag visste att jag behövde göra en del kostförändringar för att få det att fungera. Döm om min förvåning när det inte såg så illa ut på Jennys papper. Å i ärlighetens namn är jag väldigt glad för det också.

cd6e410f39f9a2d59951ae5ed3ee9566

Bildkälla: Pinterest

Ni vet ju hur det är när man behöver börja med något helt nytt, lägga om hela sin livssituation för att få det nya att passa. För oss allra flesta så lyckas det inte alla gånger. För er som det fungerar, ni är värda en klapp på axeln. Visst skall man få ha bakslag, det är bara naturligt. Det är bara lite tyngre att reda upp bakslagen, men säg det som det inte kommer något gott ur.

Åter till kostanalysen, i det stora hela var min kost bra. Det framkom inte så många nya saker, men förbättringsmöjligheter finns. Jag fick bland annat reda på att jag behöver äta mycket mera D-vitamin men också järn och folsyra. Jag kan med fördel skära ner på mitt magnesium intag och i övrigt fortsätta som jag gör men lägga till ett extra mellanmål på förmiddagarna och tänka om lite med olika varor när jag handlar. Mera fisk och fågel med andra ord.

Jenny gav mig också två exempeldagar, en dag för träning och en vilodag. Hur jag skall äta då för att få ut det mesta möjliga av både min träning och min kost. Med dessa fakta på hand och de råd jag fick så skall nog här verkligen försöka satsas. Är du själv intresserad av att göra en kostanalys, eller varför inte anlita YourCoach för att hjälpa dig med träningen. Då kan du läsa mera här. Här hittar du mina inlägg inom ämnet träning, jag skall försöka att skriva mer om det. Jag är en vanlig människa som gillar att röra på mig för att må så bra som möjligt, inget annat.

Share: