Loading Likes...

Nu som då får jag höra; Ja, det är ju du som är så flitig att kommentera eller Jag blir alltid glad av dina kommentarer. Ja, sån är jag. Jag gillar att lämna små meddelande i bloggar och på instagram. Ibland svarar jag på människors frågor i deras inlägg, ibland lämnar jag en kommentar kring något ämne de skriver om. Det faller sig naturligt och ganska enkelt för mig, oavsett om jag sitter framför datorn när jag läser, eller om jag har telefonen i handen.

Bildkälla: Splitshire

Jag vet själv hur glad jag blir av att se och läsa andras kommentarer här hos mig. Å jag försöker alltid svara på de kommentarer jag får. Jag vill väcka en dialog och inte sitta här och hålla monolog för er som läser. Därför ställer jag också ibland frågor i mina inlägg, men väldigt sällan får jag några svar. Fast jag ser att ni är många som är inne och kikar.

Ett ♥-tillägg

När jag valde att gå från wordpress.com till ett annat webhotell och wordpress.org var det dels för att själv kunna styra över bloggen, installera tillägg och förnya utseendet. Ett av de tillägg jag suktat länge över var ♥. Ett enkelt sätt att gilla inlägg ifall du inte har en kommentar på lager. I början när jag installerat nämnda tillägg så var det flera som klickade i hjärtat och på så vis fick jag också en hint om vilka sorts inlägg ni gillar att läsa. Hjärtat hittar du genom att klicka upp ett inlägg, som om du skulle kommentera. Det borde också synas om du läser bloggen genom Bloglovin eller klickar på inläggslänken t.ex. på facebook.

En kommentera mera-kampanj

I helgen tog jag ett beslut. Varje gång jag kikar in hos någon blogg, oavsett om jag följer dem eller bara av ren lust och nyfiken på ett inlägg, så ska jag visa min närvaro. Antingen i form av en kommentar eller i form av ett gillande. Det blir som en liten kommentera mera-kampanj för min egen del. Jag är ganska duktig på det från tidigare, men jag kan alltid bli lite bättre på att visa min uppskattning.

Vi är många som kämpar och försöker fixa material och inlägg till våra bloggar. Lyfta dem, göra dem bättre och utvecklas inom områden som skrivande, foto och kreativitet. Då tycker jag också att vi behöver cred för det vi gör. Jag känner att den finlandssvenska bloggvärlden är väldigt stöttande från tidigare, men vi kan bli ännu bättre på att puffa varandra och ge varandra den uppmärksamhet som vi och våra bloggar förtjänar.

Ja, jag gör det här av rent intresse och för mig själv. Men jag gör det också för dig som läser och jag hoppas att du nån gång ibland vill lämna ett litet tack, hjärta eller en kommentar. För det betyder mycket mer än du tror.

 

Share: